Arhiva

Za vikend dva koncerta u Travniku!

Predstojećeg vikenda zabave u našem gradu sigurno neće nedostajati.

U travničkom Centru za kulturu u petak i subotu će se, u sklopu manifestacije Acoustic Fest, održati dva koncerta. O svemu nam je, u ime organizatora, više govorio Taik Ganić:

 – Festival AFT-Acoustic Fest Travnik održava se od 2012. godine. Nastoji da u velikom broju ”playback” festivala, koji ne prakticiraju da izvođači u svojim nastupima zaista sviraju i pjevaju nego da samo drže instrumente i otvaraju usta, publici ponudi festival koji će zaista biti odsviran i otpjevan uživo.

Festival je programski orijentiran ka etno muzici sa akcentom na sevdah, odnosno bosanskohercegovačkoj muzičkoj tradiciji. Shodno tome u protekle dvije godine priredili smo koncerte izvođača ovog muzičkog žanra. Damir Imamović i Divanhana bili su gosti 1. i 2. AFT-a, a priredili smo i koncert lokalne scene na kojem je nastupilo 7 izvođača. Važno je napomenuti da su lokalni izvođači imali obavezu da u svoj redovni repertoar uvrste i sevdalinke.

Ovogodišnji ”3. AFT” je na tragu prethodnim, tematski se i dalje baziramo na očuvanju bosanskohercegovačke muzičke i kulturne tradicije, s tim da ove godine nudimo program za dvije noći zaredom, što do sada nije bio slučaj. Ovo je na izvjestan način i eksperiment za Travničku publiku, da vidimo kako će reagovati na ovakav koncept programa.

19.09. će nastupiti već provjerena DIVANHANA sa koncertnom promocijom novog albuma, a 20.09. nastupa BALAŠEVIĆ TRIBUTE BAND-TAJNI GAZ, sigurno poslastica za mnogobrojne ljubitelje Balaševićevog muzičkog opusa.

Naravno, i ove godine će nastupiti izvođači iz Travnika: All that jazz, Hey Joe, Esperanca, Ammar, Mustra Orchestra… U sajamskom-izložbenom programu će se predstaviti Kreativni svijet, Dalibor Brdar i drugi.

Pozivamo sve da budu dio ove travničke akustične priče!

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!