Aktuelno

VIDEO/FOTO: Srednjobosanski policajci dobili 55 novih vozila

Pedeset pet novih službenih vozila marke Volkswagen danas je u Travniku na simboličan način predato na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Radi se o 22 vozila Golf VII, 22 vozila Polo, 5 VW Caddy, 5 Transportera i jednom Passat-u.

Vlada Srednjobosanskog kantona je za ove potrebe predvidjela iznos od oko dva miliona konvertibilnih maraka.

Radi se o modernim vozilima sa motorima posljednje generacije, te jako kvalitetnom opremom, a dio ovog novog voznog parka čine vozila sa “4motion” pogonom.

Prema riječima ministra Feliksa Vidovića, MUP SBK/KSB je osim nabavke novih vozila, u proteklom periodu implementirao cijeli niz modernih sistema u svakodnevnom poslovanju, a koji se prije svega odnose na digitalizaciju sistema veze, troškova korištenja i održavanja službenih vozila, te je Srednjobosanski kanton prvi u BiH implementirao elektronske radne naloge za policijske službenike, tako da se sada u svakome momentu znaju tačni rezultati rada i trenutna lokacija svake paolicijske patrole.

Namjera je da se, najvjerovatnije u ovoj godini, realizuje projekat pokrivanja Srednjobosanskog kantona tzv. “pametnim video kamerama” koje su softverski opremljene da samostalno čitaju i analiziraju registarske oznake vozila koja se kreću putevima i po potrebi alarmiraju policijske službenike u slučaju njihovog nailaska.

Više pogledajte u našem današnjem videu i fotogaleriji.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!