Aktuelno

VIDEO: Od danas mnogo brže i jeftinije do odobrenja i dozvola u Općini Travnik

Stvaranje zdrave poslovne klime na ovim prostorima sa današnjim danom je krenulo u znatno konkretnijem pravcu.

Veliko smanjenje dosadašnjih dadžbina i taksi koje su privrednici morali plaćati u narednom periodu će osigurati znatno povoljnije uslove novim poduzetnicima na ovome području.

Stranke će od sada u prosjeku za 55% kraće vrijeme dobivati odgovore administracije, a ostvarena je i prosječna ušteda po jednom zahtjevu u iznosu od 16,28KM.

Poseban poticaj uspostavljanju novih privrednih subjekata ogleda se kroz smanjenje takse za registraciju obrtničke djelatnosti za čak 80%.

Na današnjem skupu označen je završetak implementacije ključnog dijela aktivnosti Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou – LIFE koji provodi IFC, članica Grupacije Svjetske banke u saradnji sa Britanskom ambasadom u BiH.

Danas je prezentovan i Elektronski registar Općine Travnik.

Sada građani i privrednici, ali i svi drugi koji žele poslovati na ovom području, mogu brzo i lako na jednome mjestu saznati kojem općinskom organu trebaju podnijeti željeni zahtjev, koju dokumentaciju trebaju priložiti te koliko će postupak koštati i u kojem roku će biti riješen.

E-registar omogućava preuzimanje odgovarajućih obrazaca i zahtjeva, što također pojednostavljuje i ubrzava cjelokupan proces interakcije općinskih službi, privrede i građana ove općine, a dostupan je svakog dana do 24 sata na službenoj web stranici Općine.

Više o svemu ovome pogledajte u našem današnjem videu.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!