Rukovodstvo Medžlisa na radnom sastanku kod ministra Adila Osmanovića
photo: MIZ Travnik
Aktuelno

Rukovodstvo Medžlisa na radnom sastanku kod ministra Adila Osmanovića

U ponedjeljak, 28. avgusta 2017. godine, rukovodstvo Medžlisa, dr. Nermin Šušić i mr. Salih-ef. Indžić su u društvu načelnika Općine Travnik, Admira Hadžiemrića posjetili Ministarstvo civilnih poslova BiH, gdje su učestvovali u radnom sastanku održanom sa ministrom Adilom Osmanovićem.

Na radnom sastanku su prezentirani programi i projekti Medžlisa IZ Travnik koji su planirani da se provode u 2017. i 2018. godini, za koje je Medžlis dobio podršku premijera SBK; Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK; načelnika Općine Travnik i Zavičajnog muzeja Travnik, a odnose se na obnovu kulturno-historijskog naslijeđa koje se nalazi na teritoriji Medžlisa Travnik.

Također se razgovaralo o aktivnostima koje se provode s ciljem unaprjeđenja vjerskog i kulturnog života u Travniku te razvoja i obnove vakufa po čemu je Medžlis već postao prepoznat u Travniku pa i šire.

Ministar Osmanović je dao podršku rukovodstvu Medžlisa u radu za zajednicu a posebno imajući u vidu da se kroz aktivnosti Medžlisa obogaćuje opća slika o Travniku i SBK-u.

Načelnik Općine Travnik je također dao podršku rukovodstvu Medžlisa te napomenuo da se sve aktivnosti koje su od značaja za širu zajednicu zajednički provode zbog čega i daju ovako dobre rezultate u Travniku.

Izvor vijesti: Medžlis IZ Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!