Motociklisti iz cijele Evrope na putu za Srebrenicu će odmarati u Travniku
photo: Centar za kulturu Općine Travnik
Aktuelno

Motociklisti iz cijele Evrope na putu za Srebrenicu će odmarati u Travniku

Danas je u prostorijama JU “Centar za kulturu općine Travnik” održan radni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Moto kluba „Old Town“ iz Travnika, te direktor Centra za kulturu općine Travnik.

Sastanak je upriličen u povodu obilježavanja srebreničke tragedije sa ciljem organizacije i dočeka počasnih maratonista u Centru za kulturu, učesnika 7. Moto Maratona 2018., pod sloganom „Da se ne zaboravi i ne ponovi“, koji kreću putem Bihać-Sarajevo-Srebernica.

 

Odavanje počasti srebereničkim žrtvama izrazit će blizu 700 motociklista iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Libije, Švicarske i Turske.

Zajedničkim snagama te humanim gestom domaćini motociklistima u Travniku su: Moto klub „Old Town“ iz Travnika, Merhamet Travnik i Centar za kulturu općine Travnik, a sve uz pomoć privrednika i Općine Travnik. 

Protokol u Travniku za ponedjeljak9.7.2018. godine obuhvata dolazak i sipanje goriva na Benzinskoj pumpi „ABA“ Travnik (13:30), odavanje počasti šehidima i borcima na Centralnom šehidskom mezarju (14:00), te ručkom u Centru za kulturu općine Travnik dana u 14:30 sati.

Centar za kulturu Općine Travnik/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!