Arhiva

Travnik ima šampione: Košarkaši razbili Litvu i plasirali se u A-1 ligu! (FOTO/VIDEO)

U drugoj utakmici doigravanja za A-1 ligu, KK Travnik pobijedio je Litvu iz Banovića i time ostvario plasman u viši rang.

Utakmica u Travniku počela je u napetoj atmosfei. Početnu nervozu ubrzo su zamijenili uspješni pokušaji za tri poena i domaćih i gostiju. Najbolji igrač KK Travnik, Ranko Križanović, u prvom poluvremenu nije bio na svom nivou, ali su sjajnu rolu odigrali igrači pod košem, prvenstveno Haseljić. Nakon odigrane dvije četvrtine, Travnik je imao solidnih sedam poena prednosti, a dominiralo je bolje raspoloženje. Posebno su u ovom dijelu utakmice iskazao domaći igrač, Adni Gradaščević.

Treća četvrtina protekla je onako kako je i očekivano. Mini serije Travnika i Litve svodile su prednost ekipa na minimalnu, ali naši Vještaci nisu podlegli pritisku.

U posljednjih deset minuta utakmice kada se rezultat prelamao, odgovornost je u potpunosti preuzeo Križanović i pogodio je dosta važnih šuteva iz teških situacija. Zadnja minuta utakmice dovela je sve gledaoce na noge, koji su skandiranjem našim momcima već slavili pobjedu.

Nakon posljednje sirene uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača. Pjevalo se, zapaljene su i baklje, te s pravom možemo reći da je pobijedio mukotrpan rad i trud.

Travnik ima šampiona! Čestitke upravi i igračima Košarkaškog kluba Travnik!

KK Travnik: Jelčić 12, Gradaščević 2, Škaljo 3, Huseinspahić, Križanović 22, Smajlović 13, Varupa 9, Bambur, Haseljić 6, Durka, Džihan 16, Karač

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!