Jedinstven i učinkovit Wiener Web Agent!

Wiener Web Agent je nova usluga jedne od najboljih osiguravajućih kuća u BiH – Wiener osiguranja VIG. Saznaj sve o pogodnostima Wiener osiguranja.

Wiener osiguranje u svom poslovanju nudi cijeli niz pogodnosti koje se kontinuirano nadograđuju i proširuju čime nastoji svojim klijentima pružiti moderna rješenja koja na najbolji način odgovaraju njihovim potrebama.

Jedno takvo inovativno i učinkovito rješenje pod nazivom Web Agent uvedeno je u segmentu osiguranja imovine.

Wiener web agent je Vaš tata-mata za osiguranje koji pruža podršku postojećim i novim klijentima i pomaže im u donošenju odluke o realizaciji osiguranja doma – najvažnijeg mjesta za svakoga ko mu se javi.

Pomoću ove jedinstvene funkcionalnosti, Wiener prodajni agenti na području Bosne i Hercegovine učinkovito, brzo i profesionalno mogu odgovoriti na upite klijenata za osiguranjem doma, neovisno od toga da li se klijenti obraćaju iz zemlje ili inostranstva.

Osim što je u duhu digitalne transformacije, takav način poslovanja značajno skraćuje trajanje ugovaranja polise osiguranja doma, posebno u doba pandemije te kada klijenti nisu u prilici da lično posjete prodajno mjesto ili se nalaze izvan Bosne i Hercegovine.

Wiener Web Agent je tu da vam pomogne kada trebate pomoć!
Wiener Web Agent je tu da vam pomogne kada trebate pomoć!

Zašto kontaktirati Web Agenta i kako do bolje police osiguranja

Web agenta pronađite na web sajtu wiener.ba. Dovoljno je da mu se javite putem kontakt forme i ostavite svoje podatke nakon čega vas Web Agent poziva i pruža pomoć.

Za postojeće klijente koji žele produžiti svoju trenutnu polisu osiguranja „Siguran dom“, Web Agent je brzo i jednostavno online rješenje.

Osobama koje su zainteresirane za ponudu osiguranja doma, a nisu sigurne kako da samostalno ugovore polisu, Web Agent može ponuditi savjete, informacije i pomoć koja je potrebna.

Online popust do 50% na paket siguran dom

Ako mislite da su velike mogućnosti da izljev vode ili neispravne instalacije unište vašu najveću investiciju, provjerite ponude Wiener osiguranja imovine sa do 50% online popusta!

Ako vam pak treba dodatan savjet ili pomoć pri ugovaraju nove polise ili obnove postojeće polise, kontaktirajte  Wiener Web Agenta – tatu-matu za osiguranje!

U Wiener online prodavnici webshop.wiener.ba možete ugovoriti online polise putnog osiguranja, asistencije na putu, osiguranja doma te izvršiti online plaćanje sigurno i bez naknade jer proviziju za transakcije snosi Wiener osiguranje VIG.

Online plaćanje je moguće i iz inostranstva uz prihvat MasterCard®, Maestro® i Visa kartica. Na raspolaganju je i online prijava štete čime se značajno skraćuje trajanje obrade štete. Detaljan video tutorijal o Web Agentu pogledajte ovdje.

Jedinstven i učinkovit Wiener Web Agent!
Jedinstven i učinkovit Wiener Web Agent! 9

Kratka historija Wiener osiguranja

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d. je akcionarsko društvo osnovano 1992. godine. Prateći svjetske trendove u oblasti osiguranja i  dosljednim poštovanjem najviših standarda industrije, na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine pozicionirali smo se kao jedan od lidera.

S željom da budemo bliže korisnicima naših usluga i proizvoda stvorili smo mrežu od preko 50 poslovnica širom BiH. U cilju podizanja nivoa kvaliteta usluga osnovali smo i specijalizovano preduzeće za obavljanje usluga tehničkog pregleda “Jahorina auto” d.o.o. i danas u više od 20 gradova širom BiH u vlastitim , savremeno opremljenim centrima obavljamo tehničke preglede za naše klijente.

Jedinstven i učinkovit Wiener Web Agent!
Jedinstven i učinkovit Wiener Web Agent! 10

Osnovni podaci o osiguranju

Naziv: Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d.
Adresa: Kninska 1a, 78000 Banja Luka
Generalni direktor: Borislav Doder

Registracija: Mat. br. 1755927; MBS: i-17573-00 Registrovano kod Okružnog privrednog suda u Banjaluci
JIB: 4400590750002
PDV broj: 400590750002

Uplaćeni kapital: 10.043.400 KM
Akcija sa pravom glasa: 90.434 SODJ-R-A
Prioritetnih akcija: nema

Ukupno zaposlenih: 215 (sa 31.12.2019.)

Poslovna mreža Wiener osiguranja u BiH

Poslovni sistem Wiener osiguranje čine Wiener osiguranje VIG a.d., i Jahorina auto d.o.o. Wiener osiguranje VIG a.d. je osnivač i vlasnik 28% kapitala Društva za upravljanje IF-om ‘Jahorina Konseko progres a.d. Pale i najveći je pojedinačni akcionar ovog Društva.

Osim Generalne direkcije i 11 poslovnica Wiener osiguranja VIG sa pripadajućim prodajnim mjestima u svim većim gradovima širom Bosne i Hercegovine, na raspolaganju Vam stoji i mreža od 20 tehničkih pregleda Jahorina auta.

Vlasnička struktura osiguranja

VIG ima 100% akcija sa pravom glasa

Istorija

 • 1992. osniva se SOD Jahorina sa sjedištem u Palama, kao prva osiguravajuća kuća u Republici Srpskoj.
 • 2002. SOD Jahorina, kao prva osiguravajuća kuća u Bosni i Hercegovini dobija ISO 9001 sertifikat.
 • 2002. SOD Jahorina postaje akcionarsko društvo i mijenja ime u Jahorina osiguranje ad.
 • 2002. Akcije Jahorina osiguranja kotiraju se na Banjalučkoj berzi
 • 2003. Jahorina osiguranje ad osniva preduzeće za obavljanje usluga tehničkog pregleda Jahorina auto d.o.o. sa sjedištem u Brčkom
 • 2008. Jahorina osiguranje ad dobija licencu za obavljanje djelatnosti životnog osiguranja
 • 2008. U blok transkciji većinski vlasnik Jahorina osiguranja ad postaje kompanija VIM GmbH iz Beča
 • 2009. Jahorina osiguranje ad dobija licencu i počinje poslovne aktivnosti na tržištu Federacije BiH
 • 2010. Jahorina osiguranje ad mijenja vizuelni identitet
 • 2010. Jahorina osiguranje ad uvodi novi proizvod – životno osiguranje
 • 2011. VIG preuzeo većinski paket akcija Jahorina osiguranja.
 • 2012. VIG je postao vlasnik 100% akcija sa pravom glasa
 • 2014. Od 01.12.2014 novo ime i novo sjedište: Wiener osiguranje Vienna Insurance Group ad, Banja Luka, Kninska 1a

Wiener vizija je bolja ekonomija

Vizija Društva zasniva se na orjentaciji ka razvoju usluga osiguranja na osnovama dugoročnih predviđanja potreba tržišta, primjeni savremenih tehnologija pružanja usluga, savremenom stručnom, tehničkom i tehnološkom nivou procesa rada i poslovanja i stalnom razvoju resursa – kadrova, opreme, prostornih struktura i uslova rada, sve u cilju stalnog povećnja ukupnog kvaliteta procesa rada i poslovanja i životnog standarda zaposlenih.

Misija Wiener osigruranja

Svoju misiju Društvo zasniva na stručnom radu i istraživanju, razvoju i inoviranju usluga osiguranja i metoda i postupaka u procesima rada i poslova sa ciljem zadovoljavanja potreba korisnika, zaposlenih i društvene zajedniice u cjelini.

Društvo svoju oprijedjeljenost za stalnim podizanjem nivoa rada i poslovanja, a prema kriterijumima standarda ISO 9001:2000, potvrđuje primjenom efikasnog organizacionog i dokumentacionog sistema, za koji je od ovlaštenog instituta dobio certifikat za kvavalitet.

U svom poslovanju Društvo će širiti i proširivati stečeni ugled i poslovne odnose pridržavajući se dobrih poslovnih običaja i lojalne tržišne konkurencije.

Preporučujemo i ove članke

Drugi upravo čitaju

(FOTO) Načelnik Dautović u posjeti preduzeću NoBil / Od porodičnog biznisa do najpoznatijih proizvođača madraca u regiji

Naglašavajući domaću proizvodnju i značaj porodičnog biznisa, načelnik općine...

Učenici Medicinske škole Travnik paketićima obradovali osnovce

U ponedjeljak, 18. 04. 2022. godine, Osnovnu školu Travniku...

Seid Memić Vajta

Seid Memić Vajta najveći je travnički pjevač, gitarist i...

Važna obavijest iz Mjesne zajednice Centar

Na Facebook stranici Mjesne zajednice Centar objavljena je važna...

Vozači oprez/ Saobraćajna nezgoda na ulazu u Travnik

Saobraćajna nezgoda dogodila se na ulazu u Travnik što...

Možda vas zanima

(FOTO) Učenici iz Travnika i Novog Travnika održali zajednički koncert

Učenici Osnovne muzička škola Travnik i Srednje glazbene škole “Jakova Gotovca” Novi Travnik večeras su održali zajednički koncert. Ovo je bio još jedan vid nastavka...

Travnik/ Sutra prekidi u napajanju el. energijom

Kako je najavljeno iz Službe za odnose sa javnošću i informisanje kupaca  Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, suta,20. maja, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći će...

(FOTO) POKAZNA VJEŽBA / Vatrogasci, hitna i policija pod rotacijom stigli na pumpu u Travniku

Vatrogasno vozilo pod rotacijom danas je velikom brzinom stiglo na benzinsku pumpu koja se nalazi u ulici Šehida u Travniku. Potom je stiglo i...