Jedinstven i učinkovit Wiener Web Agent!

Wiener Web Agent je nova usluga jedne od najboljih osiguravajućih kuća u BiH – Wiener osiguranja VIG. Saznaj sve o pogodnostima Wiener osiguranja.

Wiener osiguranje u svom poslovanju nudi cijeli niz pogodnosti koje se kontinuirano nadograđuju i proširuju čime nastoji svojim klijentima pružiti moderna rješenja koja na najbolji način odgovaraju njihovim potrebama.

Jedno takvo inovativno i učinkovito rješenje pod nazivom Web Agent uvedeno je u segmentu osiguranja imovine.

Wiener web agent je Vaš tata-mata za osiguranje koji pruža podršku postojećim i novim klijentima i pomaže im u donošenju odluke o realizaciji osiguranja doma – najvažnijeg mjesta za svakoga ko mu se javi.

Pomoću ove jedinstvene funkcionalnosti, Wiener prodajni agenti na području Bosne i Hercegovine učinkovito, brzo i profesionalno mogu odgovoriti na upite klijenata za osiguranjem doma, neovisno od toga da li se klijenti obraćaju iz zemlje ili inostranstva.

Osim što je u duhu digitalne transformacije, takav način poslovanja značajno skraćuje trajanje ugovaranja polise osiguranja doma, posebno u doba pandemije te kada klijenti nisu u prilici da lično posjete prodajno mjesto ili se nalaze izvan Bosne i Hercegovine.

wiener web agent je tu da vam pomogne kada trebate pomoć!
Wiener Web Agent je tu da vam pomogne kada trebate pomoć!

Zašto kontaktirati Web Agenta i kako do bolje police osiguranja

Web agenta pronađite na web sajtu wiener.ba. Dovoljno je da mu se javite putem kontakt forme i ostavite svoje podatke nakon čega vas Web Agent poziva i pruža pomoć.

Za postojeće klijente koji žele produžiti svoju trenutnu polisu osiguranja „Siguran dom“, Web Agent je brzo i jednostavno online rješenje.

Osobama koje su zainteresirane za ponudu osiguranja doma, a nisu sigurne kako da samostalno ugovore polisu, Web Agent može ponuditi savjete, informacije i pomoć koja je potrebna.

Online popust do 50% na paket siguran dom

Ako mislite da su velike mogućnosti da izljev vode ili neispravne instalacije unište vašu najveću investiciju, provjerite ponude Wiener osiguranja imovine sa do 50% online popusta!

Ako vam pak treba dodatan savjet ili pomoć pri ugovaraju nove polise ili obnove postojeće polise, kontaktirajte  Wiener Web Agenta – tatu-matu za osiguranje!

U Wiener online prodavnici webshop.wiener.ba možete ugovoriti online polise putnog osiguranja, asistencije na putu, osiguranja doma te izvršiti online plaćanje sigurno i bez naknade jer proviziju za transakcije snosi Wiener osiguranje VIG.

Online plaćanje je moguće i iz inostranstva uz prihvat MasterCard®, Maestro® i Visa kartica. Na raspolaganju je i online prijava štete čime se značajno skraćuje trajanje obrade štete. Detaljan video tutorijal o Web Agentu pogledajte ovdje.

jedinstven i učinkovit wiener web agent!
Jedinstven i učinkovit Wiener Web Agent!

Kratka historija Wiener osiguranja

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d. je akcionarsko društvo osnovano 1992. godine. Prateći svjetske trendove u oblasti osiguranja i  dosljednim poštovanjem najviših standarda industrije, na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine pozicionirali smo se kao jedan od lidera.

S željom da budemo bliže korisnicima naših usluga i proizvoda stvorili smo mrežu od preko 50 poslovnica širom BiH. U cilju podizanja nivoa kvaliteta usluga osnovali smo i specijalizovano preduzeće za obavljanje usluga tehničkog pregleda “Jahorina auto” d.o.o. i danas u više od 20 gradova širom BiH u vlastitim , savremeno opremljenim centrima obavljamo tehničke preglede za naše klijente.

Pročitajte:  (FOTO) Načelnik Dautović ugostio Elvira Karalića, osnivača HO Pomozi.ba
jedinstven i učinkovit wiener web agent!
Jedinstven i učinkovit Wiener Web Agent!

Osnovni podaci o osiguranju

Naziv: Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d.
Adresa: Kninska 1a, 78000 Banja Luka
Generalni direktor: Borislav Doder

Registracija: Mat. br. 1755927; MBS: i-17573-00 Registrovano kod Okružnog privrednog suda u Banjaluci
JIB: 4400590750002
PDV broj: 400590750002

Uplaćeni kapital: 10.043.400 KM
Akcija sa pravom glasa: 90.434 SODJ-R-A
Prioritetnih akcija: nema

Ukupno zaposlenih: 215 (sa 31.12.2019.)

Poslovna mreža Wiener osiguranja u BiH

Poslovni sistem Wiener osiguranje čine Wiener osiguranje VIG a.d., i Jahorina auto d.o.o. Wiener osiguranje VIG a.d. je osnivač i vlasnik 28% kapitala Društva za upravljanje IF-om ‘Jahorina Konseko progres a.d. Pale i najveći je pojedinačni akcionar ovog Društva.

Osim Generalne direkcije i 11 poslovnica Wiener osiguranja VIG sa pripadajućim prodajnim mjestima u svim većim gradovima širom Bosne i Hercegovine, na raspolaganju Vam stoji i mreža od 20 tehničkih pregleda Jahorina auta.

Vlasnička struktura osiguranja

VIG ima 100% akcija sa pravom glasa

Istorija

 • 1992. osniva se SOD Jahorina sa sjedištem u Palama, kao prva osiguravajuća kuća u Republici Srpskoj.
 • 2002. SOD Jahorina, kao prva osiguravajuća kuća u Bosni i Hercegovini dobija ISO 9001 sertifikat.
 • 2002. SOD Jahorina postaje akcionarsko društvo i mijenja ime u Jahorina osiguranje ad.
 • 2002. Akcije Jahorina osiguranja kotiraju se na Banjalučkoj berzi
 • 2003. Jahorina osiguranje ad osniva preduzeće za obavljanje usluga tehničkog pregleda Jahorina auto d.o.o. sa sjedištem u Brčkom
 • 2008. Jahorina osiguranje ad dobija licencu za obavljanje djelatnosti životnog osiguranja
 • 2008. U blok transkciji većinski vlasnik Jahorina osiguranja ad postaje kompanija VIM GmbH iz Beča
 • 2009. Jahorina osiguranje ad dobija licencu i počinje poslovne aktivnosti na tržištu Federacije BiH
 • 2010. Jahorina osiguranje ad mijenja vizuelni identitet
 • 2010. Jahorina osiguranje ad uvodi novi proizvod – životno osiguranje
 • 2011. VIG preuzeo većinski paket akcija Jahorina osiguranja.
 • 2012. VIG je postao vlasnik 100% akcija sa pravom glasa
 • 2014. Od 01.12.2014 novo ime i novo sjedište: Wiener osiguranje Vienna Insurance Group ad, Banja Luka, Kninska 1a

Wiener vizija je bolja ekonomija

Vizija Društva zasniva se na orjentaciji ka razvoju usluga osiguranja na osnovama dugoročnih predviđanja potreba tržišta, primjeni savremenih tehnologija pružanja usluga, savremenom stručnom, tehničkom i tehnološkom nivou procesa rada i poslovanja i stalnom razvoju resursa – kadrova, opreme, prostornih struktura i uslova rada, sve u cilju stalnog povećnja ukupnog kvaliteta procesa rada i poslovanja i životnog standarda zaposlenih.

Misija Wiener osigruranja

Svoju misiju Društvo zasniva na stručnom radu i istraživanju, razvoju i inoviranju usluga osiguranja i metoda i postupaka u procesima rada i poslova sa ciljem zadovoljavanja potreba korisnika, zaposlenih i društvene zajedniice u cjelini.

Društvo svoju oprijedjeljenost za stalnim podizanjem nivoa rada i poslovanja, a prema kriterijumima standarda ISO 9001:2000, potvrđuje primjenom efikasnog organizacionog i dokumentacionog sistema, za koji je od ovlaštenog instituta dobio certifikat za kvavalitet.

U svom poslovanju Društvo će širiti i proširivati stečeni ugled i poslovne odnose pridržavajući se dobrih poslovnih običaja i lojalne tržišne konkurencije.

Preporučujemo i ove članke

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttp://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.

Možda vas zanima

Naredne sedmice u ovim naseljima u Novom Travniku nema...

Planski radovi na mreži Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“Elektrodistribucija” Travnik, obavještava kupce da će u utorak, 07.februara i u srijedu 08....

U postrojenju travničke toplane smrtno stradao 45-godišnji radnik

U postorojenju travničke toplane smrtno je stradao 45-godišnji radnik, a do nesreće je došlo juče u posljepodnevnim satima. Policijskoj stanici Travnik prijavljeno je juče oko...

JKP “Bašbunar” Travnik” / Zbog leda na cestama kasni...

Iz JKP “Bašbunar” Travnik” upućena je obavijest za korisnike usluga koji žive u vangradskim regijama te na nekim padinskim dijelovima. Naime, zbog pojave leda na...

Općina Travnik / Potpisivanje ugovora sa studentima 11. februara

Potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija održat će se 11. Febaruara u velikoj sali Općine Travnik, sa početkom u 09,00 h. Na potpisivanje ugovora studenti, kao...

Usluge banke, leasinga i osiguranja na jednom mjestu

Pod sloganom „Da skratimo priču“ Sparkasse Bank, Sparkasse Leasing, i članice VIG Grupacije Vienna i Wiener osiguranje pokrenuli su jedinstveni poslovni model na finansijskom...

Direktor RO “Merhamet” Travnik posjetio načelnika Ajkunića

Direktor Regionalnog odbora "Merhamet" Travnik danas je posjetio Načelnika Općine Bugojno Hasana Ajkunića. Tim povodom razgovaralo se o stanju socijalno ugroženog stanovništva Općine Bugojno kao...

JKP “Bašbunar” Travnik / Održan sastanak s predstavnicima grupe...

U prostorijama Javnog komunalnog preduzeća “Bašbunar” Travnik, održan je sastanak sa predstavnicima grupe građana, ljubitelja životinja iz Travnika. Sastanku su prisustvovali predstavnici JKP “Bašbunar”...

TRAVNIK / Obuka građana za postupanje u slučaju nastanka...

Služba za civilnu zaštitu obaviještava građane da u slučaju nastanka zemljotresa: Ostanu smireni, bez panike da mogu trezveno razmišljati. Ukoliko se tokom zemljotresa zateknete u kući,...

TRAVNIK / Objavljena imena korisnika za dodjelu građevinskog materijala

Na stranici Općine Travnik objavljena je preliminarna lista korisnika Općinske pomoći za dodjelu građevinskog materijala za 2022. Godinu. Na istoj se nazali ukupno 66...

“Kesten” d.o.o Vitez upošljava dva stolara u proizvodnji namještaja

Poduzeće "Kesten" d.o.o. Vitez upošljava dva stolara u proizvodnji namještaja. Za sve dodatne informacije možete se obratiti direktno u poduzeću "Kesten" na adresi PC 96...

Danas prekid u napajanju el. energijom na području Han...

Kako je najavljeno iz Službe za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“Elektrodistribucija” Travnik, danas će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do...

Završeno 3D idejno rješenje za Poslovni inkubator Novi Travnik

Uz potporu Općine Novi Travnik završeno je 3D idejno rješenje za Poslovni inkubator Novi Travnik (PINT). Ovaj poslovni inkubator zamišljen je kao mjesto gdje će...

Drugi čitaju

Za koju kamatnu stopu se odlučiti – fiksnu...

Odluka o podizanju kredita sadrži i neke dodatne odluke, među kojima je jedna od važnijih sigurno  ona da li ćemo izabrati fiksnu ili promjenjivu...

Organiziran iftar i druženje u Radojčićima

U subotu, 16. 04. 2022. g. u mesdžidu Radojčići u džematu Bandol organiziran je iftar i druženje za omladinu. Organizatori iftara su bili džamijski...

Od porodičnog biznisa do najpoznatijih proizvođača madraca u...

Naglašavajući domaću proizvodnju i značaj porodičnog biznisa, načelnik općine Travnik Kenan Dautović danas je posjetio preduzeće NoBil iz Nove Bile. Sa fokusom na potrebe...

Preminula Grozdana Marković

Tužnog srca javljamo cjelokupnoj rodbini, prijateljima i znancima žalosnu vijest da je Grozdana (Anto) Marković 1955.-2022. preminula nakon kratke i teške bolesti danas 21.04.2022....

Amra Kazija izgubila bitku za život

Amra Kazija iz Karaule kod Travnika preminula je jutros u 42. godini života. Amra je građanima Travnika ali i cijele Bosne I Hercegovine poznata kao...

Centralni bajram-namaz za područje Muftijstva travničkog u Elči...

Prvi dan Ramazanskog bajram je u ponedjeljak 1. ševvala 1442. godine odnosno 02. maja 2022. godine. Ramazanski bajram se obilježava tri dana od 1. do...

Preminula Selma Kurtović

Obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je Kurtović (rođ. Muharembegović) Selma 1975-2023 preselila na Ahire 12.01.2023. godine u 48. godini života. Dženaza će se...