20.8 C
Travnik

VLAŠIĆ – ZIMSKI NEUM ?

Vlašić intezivno privodi pripreme kraju za početak zimske sezone, a sve je usmjereno na vremenske prognoze, epidemiološku situaciju i otvorenost BiH granica. Pitamo se, da li će Vlašić ove zime kao i ostali ski – centri u BiH doživiti turistički bum kao Neum ovog ljeta ?

Piše: Samer Dolovac

Turizam na Vlašiću je tokom ljeta i jeseni dijelom uspio amortizirati negativne posljedice prouzrokovane korona virusom i planina kristalno jasno dokaza kroz svoje blagodati svu zaštitničku zdravstvenu snagu prirode za mnoge posjetioce i turiste.

VLAŠIĆ – ZIMSKI NEUM ?
VLAŠIĆ – ZIMSKI NEUM ? 4

Ugostitelji i ostali djelatnici vlašićkog turizma se prilagođavaju novonastaloj situaciji, a širok prostor planine i više je nego dovoljan za svakog pojedinca da nađe svoj mirni i siguran kutak u očekujućem idiličnom zimskom ambijentu.

Ono što nas očekuje je mirnija zimska sezona bez poznatih masovnih vlašićkih derneka na centralnom platou, ali to i jeste jedan od uvjeta uspješnosti zimske sezone jer samo sigurne i odgovorne destinacije će imati svoje zadovoljne goste.

VLAŠIĆ – ZIMSKI NEUM ?
VLAŠIĆ – ZIMSKI NEUM ? 5

Zato neće nedostojati skijanja, bordanja, sankanja, klizanja, uživanja u sniježnim radostima … ili jednostavno šetanja na čistom zraku kroz dnevne ili noćne sate uz pozitivnu energiju i široke osmjehe posebno razdragane djece.

Svi smo se mi ljubitelji planinske zime poželili šripe snijega, razigranih pahuljica, vatrice u kaminu,  rumenih i sretnih lica uz miris čevapčića i zalogaje poznatog sira. To i jesu čari Vlašića koje će vas  dočekati.

Ono što je sigurno da Vlašić u nadolazećoj zimskoj bajci neće iznevjeriti svoje goste i da će zaželiti svima dobrodošlicu, jednostavno zato jer je Vlašić planina koja ima dušu.

VLAŠIĆ – ZIMSKI NEUM ?
VLAŠIĆ – ZIMSKI NEUM ? 6
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima