Ide vojska na ekskurziju

- Advertisement - Ide vojska na ekskurziju

Pošto kupio, po to i prodajem, kaže stara narodna, a piše naš Travničanin Dino Lolić za portal Travnik.ba

Legenda kaže da je jedan čaršijski čovjek, inače u travničkoj raji, veoma popularan, služio JNA tamo nekih šezdesetih godina, u dalekom Nišu. Obzirom kakve su tada ceste i autobusi bili, to vam je danas skoro tako daleko k'o Peking 😂.

Elem nejse, zafalilo njemu para a stid ga pisati babi i majki i tražit love. Dosjeti se on, napiše dopisnicu, tada razglednica ili nije bilo ili su bile skupe, i fino napiše:

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Ide vojska na ekskurziju

“Dragi babo i majka, nadam se da ste dobro i zdravo. Znam da ste mi prije 15 dana poslali para, ali možete li mi poslati još koji dinar? Ne bi ja tražio, već ide vojska na eskurziju, pa me sramota, da i ja ne idem”😂.

Legenda dalje kaže da su ga čaršijska raja godinama zezala zbog te dopisnice. Nikad nije utvrđeno je li ovo istina ili ne, važno je bilo našaliti se i zabaviti, i to sve bez zlobe.

Draga raja, budite negativni na Covid, poštujte mjere, pozitivni u životu, to ne košta i naravno, pozdravljeni od ❤. P.S. Čim prođe ova frka sa Covid-om, idem i ja na eskurziju, samo da najavim, završava tekst Dino Lolić.

- Oglašavanje -
Ide vojska na ekskurziju

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Larisa Cerić – najbolji ambasador svoje zemlje i rodnog Travnika u...

Larisa Cerić bosanskohercegovačka džudašica, rođena je 26. januara 1991. godine u Travniku, piše portal Travnik.ba

Sutra dženaza Alihodžić Senadu

U 64.-oj godini života preminuo je Alihodžić Senad. Dženaza će se obaviti sutra poslije podne namaza na mezarju Kupilo-Bašbunar.

APEL IZ JU BOLNICA TRAVNIK! Sve složenija epidemiološka situacija u SBK

I dok se mnogi građani i dalje ponašaju bahato, ne nose maske, nepotrebno se okupljaju i izigravaju super heroje kojima koronavirus ne...

Adela Dobrić – ekspertica za predškolski odgoj, dizajnerka i naučni radnik

Adela Dobrić je rođena u Travniku prije 53 godine, gdje je pohađala predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, piše portal Travnik.ba.