Jeftin smještaj u Travniku

Za dobro putovanje nije potrebno previše novca. Već dobra snalažljivost i istraživanje pristupačnih cijena!

Želite otkriti gdje se nalazi jeftin smještaj u Travniku? Onda ste na pravom mjestu jer u nastavku vam oktrivamo sve što trebate znati prilikom planiranja putovanja u Travnik.

Prilikom planiranja putovanja želimo uštediti što više novca, a da pri tome ne umanjimo kvalitetu našeg odmora. Bilo gdje da planiramo otputovati možemo pronaći smještaj po pristupačnim cijenama.

Čak i u evropskim metroplama, uz dobro istraživanje i možda malo sreće postoji šansa da se pronađe smještaj koji je idealan za nas.

Pa tako i kada planiramo obilazak Bosne i Hercegovine, u ovom slučaju Travnika, možemo pronaći jeftin smještaj na odličnoj lokaciji.

Mnogi možda izbjegavaju da pogledaju jeftinije opcije smještaja jer smatraju da neće dobiti sve što im je potrebno za ugodan odmor.

U većini slučajeva apartmani, hosteli, moteli su moderno uređeni i nalaze se na super lokacijama. Također, uzmite u obzir da Travnik nije veliki grad tako da se ne trebate previše zamarati oko prijevoza ili parkinga.

U ovaj grad možete otići  sa vašom porodicom, prijateljima, partnerom ili sami svejedno ćete pronaći apartman / hostel / motel / sobe za prenoćište koje su prema vašim željama.

jeftin smjestaj u travniku
Pronađite jeftin smještaj u Travniku za vas i vašu porodicu.

Cijene smještaja u Travniku

Cijene smještaja u zimskom periodu se kreću od 15 eura pa sve do 35 eura. Svakako da cijena zavisi od lokacije, vrste i opremljenosti apartmana u Travniku.

Najviše apartmana smješteno je u okolini rodne kuće Ive Andrića. U prosjeku se cijene za jednu osobu po noćenju kreću od 20 eura.

U većini slučajeva su upitanju apartmani, moteli ili studio apartmani. Ukoliko želite potpuni doživljaj bosanske tradicije onda smještaj u blizini Travničke tvrđave za vas je. Za noćenje ćete morati izdvojiti 45 eura do 50 eura.

Travnik je odličan izbor za odmor zimi zbog toga što se nalazi u blizini planine Vlašić. Zajedno sa porodicom se možete zaputiti na Vlašić i provedite divan dan u skijanju i uživanju u prirodnim ljepotama koje planina pruža.

Čak i ljetnim mjesecima cijene smještaja su niske u poređenju sa većim, i popularnijim tursitičkim gradovima poput Sarajeva ili Mostara. Svakako da se mogu pronaći najjeftiniji apartmani i u Mostaru. No, tokom sezone to je dosta teže.

Tokom ljeta, ukoliko niste ljubitelj vrućina i gužve onda se možete relaksirati u ovom gradu ili na planini Vlašić koja pruža savršen bijeg iz gradske gužve.

Možete posjetiti izvorište Plava voda koja pruža savršenu svježinu ljeti i prelijep pejzaž prirode.

Najljepše turističke destinacije u Travniku

Kada smo već kod destinacija spomenut ćemo još neke popularne turističke lokacije koje su ujedno i simbol Travnika.

Pored Travničke tvrđave koja je jedina građevina iz perioda srednjeg vijeka u ovom gradu, rodna kuća Ive Andrića se mora posjetiti.

Kuća bosanskohercegovačkog Nobelovca  ujedno je i muzej u kojem je predstavljen život i literatura Ive Andrića. Sastoji se od rodne sobe, sobe posvećene romanu “Travnička hronika”, fototeke sa fotografijama sa dodjele Nobelove nagrade, Biblioteke sa umjetničkom zbirkom.

Grad krasi osamnaest džamija, od kojih se posebno ističe Sulejmanija poznatija kao Šarena džamija. Nalazi se u donjoj čaršiji, te je danas središnja džamija Travničkog muftiluka.

Grad je bio  dugi niz godina vezirska prijstolnica za vrijeme osmanske vladavine u Bosni. Danas ga još uvijek prati taj period i nazivaju ga Vezirskim gradom.

Pogled sa Travničke tvrđave.

Da li ste znali da je se jedino u Travniku nalaze dvije sahat kule u Bosni i Hercegovini. Od toga, na jednoj je jedini sunčani sat u državi.

Jedan od simbola Travnika su i ćevapi. Mnogima su oni bolji i ukusniji od sarajevskih. No, jedino ćete se u to uvjeriti ako posjetite Travnik!

Grad u srcu Bosne je još uvijek neotkriveni dragulj koji se vješto čuva. Svi koji jednom posjete Travnik, vrate se opet. Ako ništa barem zbog ćevapa.

Iskusite sve ljepote srednje Bosne i Travnika, te isplanirajte savršen a pristupačan odmor upravo ovdje.

Pročitajte nešto više o čuvenim znamenitostima u Travniku

Travnik Kratka historija – 150 godina glavni grad BiH

Lutvina kafana (Rudolfova kafana)

Abdulvehab Ilhamija: Šejh koji je ubijen zbog stihova, osta zauvijek vezan za Travnik

Zavičajni muzej Travnik – Institucija na koju se ponosimo!

Parni voz ĆIRO u Travniku

Biljanski kraj , značaj turizma u Travniku

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Možda vas zanima

Općina Travnik: Zakazane četiri javne rasprave

Općina Travnik je objavila poziv za četiri javnerasprave koje će se održati 11.10.2023. godine u velikoj Sali Općine Travnik. U nastavku možete pročitati detalje o...

Javni oglas za izbor i imenovanje na pozicije članova...

Danas na web stranici Općine Travnik objavljen je javni oglas za izbor i imenovanje na pozicije članova Nadzorne odbore javnih ustanova i javnih preduzeća...

Općina Travnik: Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžeta Općine...

Općina Travnik raspisala Javni poziv Na web stranici Općine Travnik objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava iz budžeta Općine Travnik - Subvencije za podsticaj...

Humani put Jasmine Fajkić: Travničanka koja iza sebe ostavlja...

U malom vezirskom gradu Travniku, gdje se godinama svakodnevno prepliću izazovi bosanskohercegovačke svakodnevnice, jedna djevojka se izdvaja kao izvor inspiracije. To je Jasmina Fajkić. Jasmina...

Drugi čitaju

(FOTO) VOZAČI OPREZ / Zbog prevrtanja kombija trenutno...

Zbog prevrtanja kombija trenutno su gužve u Novom Travniku, javljaju čitatelji portala Travnik.ba Naime, do prevrtanja je došlo na dionici magistralnog puta iznad benzinske pumpe...

Najpoznatiji Travničani

Najpoznatiji Travničani je stranica sa listom najpoznatijih ljudi u 500. godina dugoj historiji Travnika. Ovaj idiomski poredak stvari u Travniku izgleda da počiva na prevelikoj...

Preminula je Mujčić Senada

Obavještavarno rodbinu, prijatelje i poznanike da je naša draga MUJČIĆ (rod. Šakić) SENADA (1960-2023) preselila na Ahiret u petak, 07.07.2023. godine, u 63.-oj godini...

Travnik Kratka historija – 150 godina glavni grad...

Travnik Kratka historija - Najbolje geografsko određenje ove varoši i čaršije pripisuje se znamenitom glumcu travničkoga porijekla Josipu Pejakoviću koji primjećuje da se Sarajevo,...

Turističko-informativni centar Općine Travnik

Grad Travnik, kao turistički važno središte svakodnevno pohode mnogobrojni turisti, domaći i strani, stoga smo u 2011. godini osnovali Turističko-informativni centar Općine Travnik, kako...

Šta vidjeti u Travniku?

Ako u skorije vrijeme planirate posjetiti čuveni vezirski grad u srcu Bosne i Hercegovine onda u nastavku pročitajte šta vidjeti u Travniku! Šta vidjeti u...

(FOTO) Tradicija “Ajvatovice” / Konjanici iz Karaule krenuli...

U okviru obilježavanja tradicionalne kulturno-vjerske manifestacije "513. dani Ajvatovice", jutros je iz Karaule, nedaleko od Turbeta u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, krenulo oko...