Jeftin smještaj u Travniku

Za dobro putovanje nije potrebno previše novca. Već dobra snalažljivost i istraživanje pristupačnih cijena!

Želite otkriti gdje se nalazi jeftin smještaj u Travniku? Onda ste na pravom mjestu jer u nastavku vam oktrivamo sve što trebate znati prilikom planiranja putovanja u Travnik.

Prilikom planiranja putovanja želimo uštediti što više novca, a da pri tome ne umanjimo kvalitetu našeg odmora. Bilo gdje da planiramo otputovati možemo pronaći smještaj po pristupačnim cijenama.

Čak i u evropskim metroplama, uz dobro istraživanje i možda malo sreće postoji šansa da se pronađe smještaj koji je idealan za nas.

Pa tako i kada planiramo obilazak Bosne i Hercegovine, u ovom slučaju Travnika, možemo pronaći jeftin smještaj na odličnoj lokaciji.

Mnogi možda izbjegavaju da pogledaju jeftinije opcije smještaja jer smatraju da neće dobiti sve što im je potrebno za ugodan odmor.

U većini slučajeva apartmani, hosteli, moteli su moderno uređeni i nalaze se na super lokacijama. Također, uzmite u obzir da Travnik nije veliki grad tako da se ne trebate previše zamarati oko prijevoza ili parkinga.

U ovaj grad možete otići  sa vašom porodicom, prijateljima, partnerom ili sami svejedno ćete pronaći apartman / hostel / motel / sobe za prenoćište koje su prema vašim željama.

jeftin smjestaj u travniku
Pronađite jeftin smještaj u Travniku za vas i vašu porodicu.

Cijene smještaja u Travniku

Cijene smještaja u zimskom periodu se kreću od 15 eura pa sve do 35 eura. Svakako da cijena zavisi od lokacije, vrste i opremljenosti apartmana u Travniku.

Najviše apartmana smješteno je u okolini rodne kuće Ive Andrića. U prosjeku se cijene za jednu osobu po noćenju kreću od 20 eura.

U većini slučajeva su upitanju apartmani, moteli ili studio apartmani. Ukoliko želite potpuni doživljaj bosanske tradicije onda smještaj u blizini Travničke tvrđave za vas je. Za noćenje ćete morati izdvojiti 45 eura do 50 eura.

Travnik je odličan izbor za odmor zimi zbog toga što se nalazi u blizini planine Vlašić. Zajedno sa porodicom se možete zaputiti na Vlašić i provedite divan dan u skijanju i uživanju u prirodnim ljepotama koje planina pruža.

Čak i ljetnim mjesecima cijene smještaja su niske u poređenju sa većim, i popularnijim tursitičkim gradovima poput Sarajeva ili Mostara. Svakako da se mogu pronaći najjeftiniji apartmani i u Mostaru. No, tokom sezone to je dosta teže.

Tokom ljeta, ukoliko niste ljubitelj vrućina i gužve onda se možete relaksirati u ovom gradu ili na planini Vlašić koja pruža savršen bijeg iz gradske gužve.

Možete posjetiti izvorište Plava voda koja pruža savršenu svježinu ljeti i prelijep pejzaž prirode.

Najljepše turističke destinacije u Travniku

Kada smo već kod destinacija spomenut ćemo još neke popularne turističke lokacije koje su ujedno i simbol Travnika.

Pored Travničke tvrđave koja je jedina građevina iz perioda srednjeg vijeka u ovom gradu, rodna kuća Ive Andrića se mora posjetiti.

Kuća bosanskohercegovačkog Nobelovca  ujedno je i muzej u kojem je predstavljen život i literatura Ive Andrića. Sastoji se od rodne sobe, sobe posvećene romanu “Travnička hronika”, fototeke sa fotografijama sa dodjele Nobelove nagrade, Biblioteke sa umjetničkom zbirkom.

Grad krasi osamnaest džamija, od kojih se posebno ističe Sulejmanija poznatija kao Šarena džamija. Nalazi se u donjoj čaršiji, te je danas središnja džamija Travničkog muftiluka.

Grad je bio  dugi niz godina vezirska prijstolnica za vrijeme osmanske vladavine u Bosni. Danas ga još uvijek prati taj period i nazivaju ga Vezirskim gradom.

Pogled sa Travničke tvrđave.

Da li ste znali da je se jedino u Travniku nalaze dvije sahat kule u Bosni i Hercegovini. Od toga, na jednoj je jedini sunčani sat u državi.

Jedan od simbola Travnika su i ćevapi. Mnogima su oni bolji i ukusniji od sarajevskih. No, jedino ćete se u to uvjeriti ako posjetite Travnik!

Grad u srcu Bosne je još uvijek neotkriveni dragulj koji se vješto čuva. Svi koji jednom posjete Travnik, vrate se opet. Ako ništa barem zbog ćevapa.

Iskusite sve ljepote srednje Bosne i Travnika, te isplanirajte savršen a pristupačan odmor upravo ovdje.

Pročitajte nešto više o čuvenim znamenitostima u Travniku

Travnik Kratka historija – 150 godina glavni grad BiH

Lutvina kafana (Rudolfova kafana)

Abdulvehab Ilhamija: Šejh koji je ubijen zbog stihova, osta zauvijek vezan za Travnik

Zavičajni muzej Travnik – Institucija na koju se ponosimo!

Parni voz ĆIRO u Travniku

Biljanski kraj , značaj turizma u Travniku

Travnik.ba
Travnik.bahttps://travnik.ba/
Travnik.ba je najstariji travnički portal. Travnik.ba je web portal s vijestima i informacijama iz grada i općine Travnik.

Drugi upravo čitaju

(FOTO) Načelnik Dautović u posjeti preduzeću NoBil / Od porodičnog biznisa do najpoznatijih proizvođača madraca u regiji

Naglašavajući domaću proizvodnju i značaj porodičnog biznisa, načelnik općine...

Učenici Medicinske škole Travnik paketićima obradovali osnovce

U ponedjeljak, 18. 04. 2022. godine, Osnovnu školu Travniku...

Seid Memić Vajta

Seid Memić Vajta najveći je travnički pjevač, gitarist i...

Preminuo Vinko Jurčević

Tužna srca javljamo cjelokupnoj rodbini, prijateljima i znancima žalosnu...

Večeras veliki zajednički iftar u Travniku

U Travniku će večeras biti održan veliki zajednički iftar,...

Možda vas zanima

(FOTO) POKAZNA VJEŽBA / Vatrogasci, hitna i policija pod rotacijom stigli na pumpu u Travniku

Vatrogasno vozilo pod rotacijom danas je velikom brzinom stiglo na benzinsku pumpu koja se nalazi u ulici Šehida u Travniku. Potom je stiglo i...

Uskoro „Dani dijaspore“ u Travniku i veliki koncert Halida Bešlića

Prva kulturno-zabavna i sportska manifestacija „Dani dijaspore“ bit će održana u periodu od 31.07. do 07.08.2022. godine u Travniku. Manifestacija Dani dijaspore se održava u...

Korupciju od sada moguće prijaviti na području svih mjesnih zajednica općine Travnik

U okviru projekta Travnik – grad nulte tolerancije na korupciju, koji je podržala Ambasada SAD u BiH,Centar za edukaciju mladih i Općina Travnik (Tim...