10.8 C
Travnik

VOZAČI OPREZ / Saobraćajna nezgoda u Travniku

Oko 12 sati i 15 minuta dogodila se saobraćajna nezgoda u Travniku…

Kod zgrade Suda u Travniku dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva vozila. Policijski službenici Policijske stanice Travnik trenutno obavljaju uviđaj.

VOZAČI OPREZ / Saobraćajna nezgoda u Travniku
Saobraćajna nezgoda u Travniku

Potreban poseban oprez!

Podsjetimo, u višim planinskim predjelima pada snijeg i zadržava se na kolovozu, dok u nižim područjima Bosne pada kiša.

Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Ugaženog snijega ima na dionicama u višim predjelima, a izdvajamo puteve: Semizovac-Olovo, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Foča-Gacko, Glamoč-Mrkonjić Grad , Ripač-Vrtoče, Mokro-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Počeli su radovi na dionici magistralnog puta Stupari-Živinice (u mjestu Đurđevik), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima