5.8 C
Travnik

Pariška galeristica rođena u Travniku

Travničani su vrlo često najbolji ambasadori svoga grada diljem svijeta.

Amelie Fevre podrijetlom je iz Travnika, a 1990., nakon što je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu diplomirala francuski i talijanski jezik te književnost, otišla je u Pariz gdje je magistirirala i ostala živjeti.

Da bi mogla financirati post diplomski studij zaposlila se u odjelu prodaje za poznatu talijansku modnu kuću Max Mara.

Prva uspješna iskustva u prodaji potaknula su je da završi komercijalnu školu koja joj je pružila mogućnost da postane distric i show-room menadžer.

U Dallas u Texasu preselila se 2004. kad je njen suprug Aleksandar, Splićanin, tamo dobio posao u farmaceutskoj industriji.

Na tamošnjem univerzitetu završila je Fashion Management, nakon čega počinje raditi u prestižnoj američkoj kompaniji Neiman Marcus.

Nakon povratka u Pariz pet godina radi kao menadžerica prodaje za 28 trgovina Lacostea. Nakon toga definitivno napušta svijet mode te se profesionalno posvećuje umjetnosti, svoj velikoj ljubavi.

Znanje povijesti umjetnosti upotpunjuje dodatnim školovanjem na pariškoj školi umjetnosti Louvre.

Glavna managerica galerije Carré d’artistes postala je početkom 2016. gdje je napravila poslovni boom zahvaljujući bogatom iskustvu u biznisu i odličnom odnosu s umjetnicima i kupcima.

Uz upravljanje najvećom od pet galerija u Parizu, Amelie Fevre povremeno pomaže savjetima i iskustvom kustosima koji vode dvije novo otvorene galerije u New Yorku.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima