Pariška galeristica rođena u Travniku

- Advertisement - Pariška galeristica rođena u Travniku

Travničani su vrlo često najbolji ambasadori svoga grada diljem svijeta.

Amelie Fevre podrijetlom je iz Travnika, a 1990., nakon što je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu diplomirala francuski i talijanski jezik te književnost, otišla je u Pariz gdje je magistirirala i ostala živjeti.

Da bi mogla financirati post diplomski studij zaposlila se u odjelu prodaje za poznatu talijansku modnu kuću Max Mara.

Prva uspješna iskustva u prodaji potaknula su je da završi komercijalnu školu koja joj je pružila mogućnost da postane distric i show-room menadžer.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Pariška galeristica rođena u Travniku

U Dallas u Texasu preselila se 2004. kad je njen suprug Aleksandar, Splićanin, tamo dobio posao u farmaceutskoj industriji.

Na tamošnjem univerzitetu završila je Fashion Management, nakon čega počinje raditi u prestižnoj američkoj kompaniji Neiman Marcus.

Nakon povratka u Pariz pet godina radi kao menadžerica prodaje za 28 trgovina Lacostea. Nakon toga definitivno napušta svijet mode te se profesionalno posvećuje umjetnosti, svoj velikoj ljubavi.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Pariška galeristica rođena u Travniku

Znanje povijesti umjetnosti upotpunjuje dodatnim školovanjem na pariškoj školi umjetnosti Louvre.

Glavna managerica galerije Carré d’artistes postala je početkom 2016. gdje je napravila poslovni boom zahvaljujući bogatom iskustvu u biznisu i odličnom odnosu s umjetnicima i kupcima.

Uz upravljanje najvećom od pet galerija u Parizu, Amelie Fevre povremeno pomaže savjetima i iskustvom kustosima koji vode dvije novo otvorene galerije u New Yorku.

- Oglašavanje -
Pariška galeristica rođena u Travniku

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Danas dženaza Zahirović Fehretu

U 81.-oj godini života preminuo je Zahirović (Bečir) Fehret. Dženaza će biti klanjana danas poslije ikindije namaza na...

Danas dženaza Kasimu Novaliću

Jučer je u 67 godini života na Ahiret preselio Kasim Novalić. Dženaza će biti obavljena danas poslije ikindije namaza...

Enver Hadžiabdić- prvak i kao igrač i kao trener!

Enver Hadžiabdić Eki rođen je u u Beogradu 06. novembra 1945. godine, u željezničarskoj porodici koja je često mijenjala mjesto prebivališta.

OŠ Kalibunar/ Zbog kvara na sistemu škola bez grijanja…

Iz Osnovne škole "Kalibunar" oglasili su se saopćenjem zbog novonastale situacije i problema sa zagrijavanjem prostorija škole. Naime, kvar...