Maja Đurić-Zahirović – srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta

Tekst se nastavlja nakon oglasa - Maja Đurić-Zahirović - srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta

Dr.sc. Maja Đurić-Zahirović je dugogodišnja aktivistica i kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta na Srednjobosanskom kantonu.

Osnivač je i generalna menadžerica organizacije „Prijatelji djece MAYA“ koja svoj prepoznatljivi rad, jedinstvenog pristupa, temelji na usmjerenju djece prema kvalitetnom odgoju i obrazovanju.

Nakon 22 godine rada, plesni studio i škole dobivaju jednu drugu dimenziju, te ogranizacija proširuje svoje pravce djelovanja i mijenja naziv u „PS MAYA- Educational Center“.

Usmjereni su na neformalno obrazovanje djece i mladih, projektni menadžment, humanitarni rad. Generacije djece i mladih prošle su i prolaze kroz ovu organizaciju.

Maja Đurić-Zahirović - srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta

Maja je rođena 6. maja 1983. godine u u Jajcu, međutim u ratu 1992. godine, kao djevojčica, sa porodicom dolazi u Travnik.

Svoj dosadašnji radni i kreativni period života, s velikom ljubavlju daruje ovom gradu.

S obzirom na to da potječe iz porodice intelektualaca koji su navikli na discplinu i rad, i sama je poprimila iste manire.

Maja Đurić-Zahirović - srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta
Maja Đurić-Zahirović

Osnovnu i srednju školu završila je u Travniku, te i tada pokazivala sklonosti za umjetnost, aktivizam, društvenu odgovornost i pozitivne promjene.

Plesna umjetnost i razvijanje vlastitog biznisa ju je odvela u svijet ekonomije (menadžmenta i poduzetništva) gdje je i magistrirala na tom polju.

S obzirom na kompetencije, rad sa djecom i mladima, doktorat je usmjerila na menadžment u obrazovanju.

Međunarodna iskustva stekla je živeći u USA i Južnoj Americi, te kroz dugogodišnja putovanja i projektni menadžment koji ju je odveo širom EU, Azije.

Maja Đurić-Zahirović - srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta
Maja Đurić-Zahirović

Maja Đurić-Zahirović – Velika radnica i poduzetnica

Projektni menadžement je vještina koju rado spaja sa liderstvom i kreiranjem pozitivnih priča, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.

Trenutno, uposlenica je JU „Centar za kulturu općine Travnik“, generalna menadžerica „PS Maya- Educational Center“. Bavi se uspješno i određenim ekspertizama, te koordiniranjem projektnog menadžmenta europskih (EU) projekata.

Pročitajte:  Dragan Jović - uspješni bh. trener

Saradnica je mnogim kompanijama/organizacijama na polju „team building“ radionica i inovativnih rješenja za poboljšanje kvalitete poslovanja na polju projektnog menadžmenta, menadžementa ljudskih potencijala i liderstva. Predavač je po pozivu i na Univerzitetima, na regionalnom i međunarodnom nivou.

Izdala je dvije knjige do sada, „Tajne upravljanja promjenama“ (2018.), „20 godina kasnije…“ (2018.). U par knjiga se pojavljuje kao stručni saradnik i koautor iz oblasti menadžmenta, te je objavila nekoliko naučnih i stručnih članaka iz svoje oblasti. U pripremi su novo izdanje knjige i priručnika.

Pročitajte:  Preminuo Pero Gudelj

Maja je posebno fokusirana na rad sa djecom i mladima. Majka je prekrasnog dječaka, skriveni humanitarac i već dugo godina prakticira yogu i meditaciju. Posebno je okrenuta prirodi. Zagovornica je komunikacijskih procesa koji se temelje na mudrosti unutrašnjeg mira i bezuvjetne ljubavi.

Maja Đurić-Zahirović - srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta
Maja Đurić-Zahirović

Za sebe kaže da je srcem Travničanka, sa porodicom i živi u Travniku, te svu svoju energiju i znanje nesebično poklanja najprije ovom gradu.

- Oglašavanje - Maja Đurić-Zahirović - srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Šta je zapravo Babanovac Vlašić ?

Babanovac Vlašić - Mnoge zanimljivosti su već ispričane o Vlašiću, od nomada po kojim je planina dobila ime, prirodnih ljepota, flore i faune, gastro...

Saobraćajna nezgoda u Travniku, vozač upućen na KCUS

Dana 22.11.2020. godine oko 11,40 sati na regionalnom putu R-413, u mjestu Nula, općina Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda-slijetanje, u kojoj je učestvovalo motorno...

Bosanski kulturni krug Travnik čestitao Dan državnosti BiH

Udruženje građana Bosanski kulturni krug Travnik uputilo je svim građanima i građankama čestitku u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, piše Travnik.ba

U ponedjeljak “Veče zavičajnih pisaca”

U okviru kulturne manifestacije "Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka 2020", BZK "Preporod" Travnik, JU "Gradska biblioteka Travnik" i JU "Centar za kulturu općine Travnik"...

U pojedinim dijelovima Travnika prekid u snabdijevanju el. energijom

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 26.11.2020 (četvrtak) i 27.11.2020 (petak) zbog planskih radova...

Danas sahrana Miroslavu Puđi

Miroslav Puđa - Pele preminuo je u utorak. Sahrana će biti obavljena danas na groblju "Topala".
Maja Đurić-Zahirović - srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta