-8.2 C
Travnik

Dragan Jović – uspješni bh. trener

Dragan Jović bh. trener i sportski radnik rođen je u Travniku, 19. jula 1963. godine.

Aktualni je trener C.D. Primeira de Agosta iz Angole. Smatra se jednim od najuspješnijih bosanskih fudbalskih menadžera.

Dragan Jović prvi bosanskohercegovački trener koji je došao do UEFA “PRO” trenerske licence u Centru za edukaciju trenera u Bosni i Hercegovini.

Dragan Jović - uspješni bh. trener
Sa Zrinjskim osvojio Kup i Premijer ligu BiH

U početku svoje trenerske karijere Jović je vodio NK Travnik i NK Posušje. Blaža Sliškovića je zamijenio na mjestu trenera Zrinjskog krajem 2007. godine, i sa ovim klubom je napravio odličan posao. Osvojio je Premijer ligu BiH 2009. i Kup BiH 2088. godine.

Nakon odlaska iz Zrinjskog, Jović je vodio dvije godine Zvijezdu iz Gradačca, te po godinu dana FK Sarajevo i banjalučki Borac. Nakon toga odlazi u Angolu gdje i danas trenira C.D. Primeira de Augustu.

Dragan Jović - uspješni bh. trener
Osvojio je tri titule prvaka Angole

Pored tri titule prvaka Angole, Dragan Jović u biografiji ima osvojenu i titulu prvaka BiH sa Zrinjskim 2009. godine, a s Plemićima je 2008. godine osvojio i Kup BiH. Kao trener Sarajeva veliki uspjeh napravio je 2012. godine kada je u 2. pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu izbačen bugarski Levski.

DRUGI UPRAVO ČITAJU