Adela Dobrić – ekspertica za predškolski odgoj, dizajnerka i naučni radnik

Tekst se nastavlja nakon oglasa - Adela Dobrić - ekspertica za predškolski odgoj, dizajnerka i naučni radnik

Adela Dobrić je rođena u Travniku prije 53 godine, gdje je pohađala predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, piše portal Travnik.ba.

Studirala je na Pedagoškom fakultetu u Sarajevu i stekla je zvanje profesor predškolskog odgoja, a nešto kasnije magistar odgojnih nauka u oblasti Pedagoške osnove organiziranja, upravljanja i evaluacije rada u institucijama odgoja i obrazovanja. Trenutno radi u JU za predškolski odgoj i obrazovanje obdanište Travnik u Travniku.

Ono što najviše opisuje našu sugrađanku jeste lutka Adellina. Dizajnirala ju je 2016. godine i njene podatke pohranila u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH pod brojevima BAD16673 (dizajn) i BAZ1619518 (žig). Lutka Adellina jetako postala zvanično prva lutka u Bosni i Hercegovini.

Adela Dobrić - ekspertica za predškolski odgoj, dizajnerka i naučni radnik


Bavi se dresurom pasa uz supruga koji je profesionalni dreser pasa u BiH. Napisala je nekoliko pjesama za djecu koje su za sada neobjavljene, ali su našle svoje mjesto u njenoj praksi. To su Adellina u svijetu pravila, Nekada davno, Ima jedna zemljai Pjesma mog vrtića.

Anela Dobrić je poznata našim sugrađanima kao ekspertica za predškolski odgoj, voditeljica edukacija za profesionalni razvoj odgajateljice na seminarima, treninzima, forumima, konferencijama i online edukacijama, zatim kreativnih radionice za djecu i odrasle.

Adela Dobrić učiteljica i umjetnica

Registrovana je u Registru naučnih radnika/ustanova Federacije BiH. Objavila je pregledni naučni rad u „Zborniku radova – Drugi simpozij o bosanskom jeziku“ Instituta za jezik Sarajevo (2016.) na temu Knjiga, dijete, vrtić – razvoj pretčitačkih vještina.

Nominovana je dva puta za najinovativniju odgajateljicu u 2016. i 2018. godini u organizaciji COI Step by Step. Nagrađivana je Evropskom i Državnom oznakom kvaliteta rada za više projekata od strane eTwinning-a – najveće zajednice škola u Evropi. Nominovana je od strane Udruženja poslovnih žena BiH u kategoriji nauka i obrazovanje za nagradu „Snaga izvrsnosti“.

Adela Dobrić je udata i ima jednog sina.

- Oglašavanje - Adela Dobrić - ekspertica za predškolski odgoj, dizajnerka i naučni radnik

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Bh. arbitri u Evropi: Travničanin sudi Arsenalu!

Sudijska četvorka iz Bosne i Hercegovine ponovo će dijeliti pravdu u Evropskoj ligi, drugom po jačini klupskom takmičenju pod kišobranom UEFA-e. Irfan Peljto bit će...

Travnička Mustra Orchestra/ Sutra promocija novog albuma “KORACI”

U utorak, 1.12.2020., godine na Kamernoj sceni Centra za kulturu Travnik održat će se promocija novog albuma "KORACI", travničkog benda Mustra Orchestra. Riječ je od...

Kroz Likin objektiv – Zamrznuti u vremenu (FOTO)

I ovoga puta donosimo prelijepi kolaž fotografija našeg sugrađanina Slobodana Ličanina. Jučer je zabilježio predivne detalje iz prirode prekrivene injem...

Preminuo Srečko Rajić

Nakon kraće bolesti preminuo je Srečko (Niko) Rajić. Sahrana će se obaviti dana na groblju "Gornja večerska" u 14,00 sati.

Volimo prirodno web trgovina za zdraviju svakodnevnicu

Ukoliko vodite računa o svojoj koži, kosi i cijelom tijelu, volite sebe i želite pronaći proizvode koji su potpuno prirodni i nemaju kontraindikacije zbog...

Travnik/ Multimedijalni performans “Hadžera”

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera večeras je u JU Centar za kulturu općine Travnik upriličen Multimedijalni performans "Hadžera". Performans je  rađen u produkciji JU Centar...
Adela Dobrić - ekspertica za predškolski odgoj, dizajnerka i naučni radnik