Ferrari vraća staru boju, simbolika vraća rezultat? Vettel (ni)je pogriješio sa Aston Martinom?

- Advertisement - Ferrari vraća staru boju, simbolika vraća rezultat? Vettel (ni)je pogriješio sa Aston Martinom?

Hiljadita utrka Ferrarija, najtrofejnije momčadi ikad, piše travnik.ba

Ferrarijevi vozači Charles Leclerc i Sebastian Vettel debitovali su u novom bolidu Ferrarija s retro izgledom na prvom treningu u Toskani. Ovo je 1000. utrka najstarije i najuspješnije momčadi Formule 1, koja se nalazi u teškoj krizi.

Uobičajena prodorna crvena boja Scuderije zamijenjena je tamnijom bordo za Mugello, a razlog povratka je “vjerna reprodukcija” boje korištene na Ferrariju 125 za njihovu prvu F1 utrku u Monaku prije 70 godina.

Žuta naljepnica “1000” također je dodana na poklopac motora, dok Leclerc i Vettel nose tamnija trkačka odijela koja odgovaraju SF1000.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Ferrari vraća staru boju, simbolika vraća rezultat? Vettel (ni)je pogriješio sa Aston Martinom?

Ferrari se nadaju preokretu forme na VN Toskane, koji se održava u slikovitom, ali svirepom krugu Mugello u blizini Firence, u vlasništvu Prancing Horse.

“Važno je za nas i sigurno ćemo imati nade da ćemo biti u drugačijoj situaciji,” rekao je Leclerc za Sky F1 o Ferrarijevim izgledima ovog vikenda.

Vettel odlučio, odluka je pogrešna?

Njemački vozač Sebastian Vettel na trenutak je pomislio o završetku svoje karijere. Ipak, naredne godine će promjeniti svoje klubske boje.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Ferrari vraća staru boju, simbolika vraća rezultat? Vettel (ni)je pogriješio sa Aston Martinom?

Nakon višemjesečnih špekulacija, u četvrtak je potvrđen kao vozač Aston Martina za 2021. godinu, zamijenivši trenutnog vozača Racing Pointa Sergia Pereza.

Vettel će se tako napustiti najuspješniju F1 momčad i prebaciti se u, na papiru, znatno manji tim. Međutim, Racing Point, koji je ove sezone bio puno impresivniji od Ferrarija, ima velika ulaganja i ambicije kada se pretvori u Aston Martin od sljedeće godine.

Sebastian Vettel je priznao da su dalja očekivanja od Ferrarija vrlo niska. Ferrariju je to bila prva domaća utrka bez bodova još od 2005. godine.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Ferrari vraća staru boju, simbolika vraća rezultat? Vettel (ni)je pogriješio sa Aston Martinom?

“Moramo se potruditi i učiniti najbolje što možemo da bismo imali dostojan završetak sezone.”

S druge strane frustracija nije imao Leclerc, koji je preuzeo odovornost na sebe zbog sudara.

Nema konkurencije dok je sam sebi ne napraviš – Hamilton podupire odluku Vettela

“Zaista sam sretan što se ne zaustavlja”, izjavio je Hamilton dok je Vettel potpisivao ugovor za Aston Martin.

Lewis Hamilton dao je punu podršku “uzbudljivom” potezu Sebastiana Vettela 2021. godine, tvrdeći da je Formuli 1 potreban “sjajni vozač” da ostane u sportu i da je Aston Martin donio “najpametniju” odluku.

Hamilton, koji se s Vettelom borio za poziciju broj jedan više od deset godina u F1, kaže da je sretan nakon što je čuo za promjenu koju će napraviti jedan od najcjenjenijih rivala i kolega.

Vettel je priznao da je razmišljao o povlačenju prije nego što je potpisao ugovor s Aston Martinom, a Hamilton je dodao: “To je poprilično velik pomak od Ferrarija do momčadi koja dolazi.

“Ali mislim da Formula 1 stvarno mora zadržati sjajnog vozača da se bavi tim sportom, tako da sam zaista sretan što nastavlja i ne zaustavlja se. Mislim da je to jedan od najpametnijih poteza koji je Aston Martin mogao učiniti i uzbuđen sam kad vidim što on doprinosi i kako pomaže napredovanju te momčadi.”

Vettel je četverostruki prvak, dok Hamilton ima šest, a približava se rekordnom sedmom.

- Oglašavanje -
Ferrari vraća staru boju, simbolika vraća rezultat? Vettel (ni)je pogriješio sa Aston Martinom?

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Danas dženaza Zahirović Fehretu

U 81.-oj godini života preminuo je Zahirović (Bečir) Fehret. Dženaza će biti klanjana danas poslije ikindije namaza na...

Nikolina Baškarad: San mi je vratiti se u Travnik

Nikolina Baškarad rođena 04.01.1976. godine u Travniku, Bosna i Hercegovona. Nakon srednje škole jedno vrijeme se bavi glazbom i glumi u...

Sutra dženaza Alihodžić Senadu

U 64.-oj godini života preminuo je Alihodžić Senad. Dženaza će se obaviti sutra poslije podne namaza na mezarju Kupilo-Bašbunar.

Preminuo Čurić (Hamida) Enes

Nakon kraće bolesti u 83.-oj godini života preminuo je Čurić (Hamida) Enes. Dženaza će biti klanjana sutra poslije ikindije...