8.8 C
Travnik

Zdravstveni radnici u SBK nastavlju borbu!

Zdravstveni radnici u SBK nastavlju borbu!

Da je situacija u Srednjobosanskom kantonu itekako ozbiljna, građani su postali svjesni tek kada su bolnice ostale bez slobodnih kreveta i respiratora. Nove mjere mogle bi dati rezultate za dvije sedmice, a do tada, borbu nastavljaju zdravstveni radnici.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/269084601348958

Da je epidemiološka sitacija teška potvrđuju i brojke koje je prezentirao ministar zdravstva SBK Anto Matić. Trenutno je na koronavirus aktivno preko 450 osoba.

A u cilju suzbijanja širenja zaraze i srednje škole u SBK prešle su na nastavni proces putem informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Iako učenici priželjkuju školske dane i mature kao ranijih godina, dok je ovakva situacija, sve će ostati samo na željama.

Građani, iako se trude ne razmišljati o svakodnevnim informacija, ipak su svjesni da je situacija došla možda i do najteže tačke.

Iako je Vlada SBK donijela odluku da se zabrana kretanja pomjeri od 21 do 05, danas je ova odluka donesena i na nivou cijele Federacije. Građane još jednom pozivamo da poštuju mjera i tako pomognu da se ova situacija konačno stavi pod kontrolu.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima