19.8 C
Travnik

Zbog ove profesorice fizika je učenicima najdraži predmet

Biti profesor nije mala stvar. Neki profesori vam prođu kroz život kao ni da nisu bili u vašim životima i ne sjećate ih se ni po čemu. Neke, Boga mi ne možete zaboraviti a još ako ih viđate nakon završetka svog školovanja i kako ste stariji i ozbiljniji sve vise shvaćate šta jedan “dobar” profesor znači u vašem životu, piše Travničanin Fead Jusufbašić.

Za njega, kao i za mnoge druge travnička profesorica Mirjana Drmić uvijek je predstavljala lik kako treba izgledati jedan profesor, kada je odnos prema učenicima i znanje u pitanju.

Zbog ove profesorice fizika je učenicima najdraži predmet
Zbog ove profesorice fizika je učenicima najdraži predmet 2

Njegove riječi za profesoricu Drmić prenosimo u cjelosti:

Ova žena je posebna po mnogo čemu. Generacije učenika koji su imali priliku da im ona predaje fiziku po meni a mnogi će se složiti ne bas omiljen predmet bas zbog ove profesorice zavoljet će fiziku. Za ovu profesoricu kažu da na početku školovanja mnogi učenici bi joj najradije skinuli “glavu”ali kada dođe do završnog razreda dali bi “glavu” za nju. Poznata je po tome da svaka generacija ima talente s kojima ona napravi rezultate (često osvajaju visoka mjesta) na raznim takmičenjima kako u BiH tako i šire. Danas s ponosom učenici koji su završili školu kažu “da ova profesorica je zaslužna za nas uspjeh i bit ćemo joj zahvalni za cijeli život. “Godinama je davala besplatno instrukcije iz fizike svima koji su to tražili. Poznata kao ljubitelj planina, zdravog života. Svoju karijeru počela je davne 1981 godine Vitezu a u Travniku predaje od 1988 godine pa sve do danas. Stariji brat Miso Drmić bio je pripadnik Armije BiH. Sa muzem živi u Travniku,

Zaboravih spomenuti, teško ste mogli dobiti ocjenu na lijepe oči, neka urgiranja, posebno ucjene ili ne daj Boze da neko ponudi novac. Tada niste imali nikakve šanse,to posebno pamti profesorica koja je na žalost zbog toga imala i ozbiljnijih zdravstvenih problema. ZATO PORUKA MLADIM PROF. “RASPITAJTE SE KO JE OVA ZENA I POTRUDITE SE I POKUŠAJTE BITI PROFESORICA KAO ONA,NEĆETE POGRIJEŠITI,SIGURNO.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima