11.8 C
Travnik

Zakazana sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona

Za utorak 2. februar, zakazana je 17. sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona.

Predstavnici Turskog  LOT EUFOR tima  posjetili su danas 0pćinu Novi Travnik i načelnika Stjepana Duju.  Predstavljajući svoj rad istakli su činjenicu da su na prostoru Novog Travnika do sada u tri osnovne škole opremili  kabinete za učenje turskog jezika  te da su zainteresirani i dalje pomagati  lokalno stanovništvo. Načelnik je kazao da je njegov cilj raditi na dobrobit svih građana, a razgovaralo se i o  načinu  odabira budućih zajedničkih projekata a koji će biti na dobrobit  ljudi iz lokalne zajednice.

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o izdvajanju sredstava Budžeta JU Edukacijsko-rehabilitacijskom centru “DUGA” Novi Travnik. Sa pozicije Tekuće rezerve izdvajaju se sredstva u iznosu od 55.000 KM na ime sufinansiranje nabavke vozila za prijevoz korisnika usluga centra.

Za utorak 2. februar, zakazana je 17. sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona. Planiranim dnevnim redom predloženo je razmatranje devet tačaka, među kojima je i Nacet Zakona o socijalno-neprofitnom stanovanju Srednjobosanskog kantona.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/173263871263067
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima