20.8 C
Travnik

Za svaku pohvalu / Učenici MSTŠ Travnik predstavili projekat “Meet Travnik – An Open Air Museum”

U Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi Travnik je od prošle školske godine uvedeno novo zanimanje elektrotehničar informacijskih tehnologija. Nastavni plan i program za ovo zanimanje se zasniva na STEM metodologiji koja je usmjerena ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu.

U skaldu sa tom metodologijom učenici II5 odjeljenja su objedinili više predmeta u jedan projekat pod nazivom ‘’Meet Travnik – An Open Air Museum’’.

Učenici su kombinirali historiju, bosanski jezik, engleski jezik, informatiku i web dizajn u izradi i prezentaciji ovog projekta. Cilj projekta je bio prikazati kulturno-historijsku baštinu našeg grada u digitalnom obliku.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, učenici su svoj rad prezentirali vršnjacima, učenicima Osnovne škole Travnik, Gradskoj biblioteci Travnik i turističkoj agenciji San tours. Oduševili su svojom idejom i kreativnošću i dobili punu podršku za daljnu realizaciju projekta.

U ovom projektu naši učenici su pokazali ozbiljnost, odgovornost, kreativnost i spremnost da se i u otežanim uslovima rada ostvare zamisljeni ciljevi.

Projekat je realiziran pod mentorstvom profesorica Rustempašić Selma, Ramić Larisa i Dervišić Mediha.

Učenici koji su dali svoj doprinos su: Karić Nedim, Mameledžija Danis, Tuco Hamza, Đelilović Tarik, Berbić Amar, Omeragić Ajla, Alibašić Abdulkadir, Zlotrg Nedim, Sarajčić Arnes, Mujkić Merim i Aganović Ahmed.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima