4.8 C
Travnik

Vrijedna donacija kompanije Telemach JU Bolnica Travnik

Predstavnici kompanije Telemach u okviru aktivnosti obilježavanja desete godine poslovanja u BiH uručili su vrijednu donaciju JU Bolnica Travnik. Radi se o donaciji telekomunikacijske infrastrukture bolnici, odnosno LAN mreže koja će omogućiti implementaciju informacionog sistema u sklopu digitalizacije, a između ostalog posebno značajno je i to da će biti uvezani I sofisticirani medicinski uređaji. Vrijednost donacije je 15.000 eura.

Donacija će olakšati interno funkcionisanje same ustanove, jer će uz pomoć iste biti umrežen interni sistem poslovanja zdravstvenih radnika, što će u konačnici pogodovati pacijentima u smislu bespotrebno čekanja, te njihovi odlaske od odjela do odjela, obzirom da će sve biti uvezano.

Ovim projektom, koji je i ekološkog karaktera, Bolnica Travnik će se osloboditi nepotrebne dokumentacije i papirologije jer će sistem liječenja biti digitalizovan. Poboljšat će se i unaprijediti sistem brže pretrage, te ubrzati sam proces liječenja građana sa područja kompletnog SBK. U zgradu KB Telemach će biti instalirana optička infrastruktura…

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/1142626146151823
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima