15.8 C
Travnik

VIJESTI DANA/ Šta je obilježilo protekli vikend…

Izdvajamo VIJESTI DANA koje su obilježile protekli vikend….

Premijer Tahir Lendo održao je sastanak sa novoizabranim načelnicima općina Srednjobosanskog kantona. Na istom se razgovaralo o aktuelnoj situaciji iz oblasti javnih finansija, zdravstva, socijalne zaštite, privrede, poljoprivrede, obrazovanja, sigurnosti i drugim aktualnostima na području lokalnih zajednica- Također je dogovoreno da se sastanci ovog tipa redovno održavaju, kako bi svi prisutni imali pravovremene informacije s ciljem suzbijanja pandemije Korona virusa, jačanja ekonomskog razvoja i poboljšanja životnog standarda stanovništva na području Srednjobosanskog kantona.

Sindikalni odbor općine Travnik održao je Izvještajnu sjednicu na kojoj su razmatrani i usvojeni Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj odbora za 2020. godinu, te Izvještaj i mišljenje Nadzornog odbora. Konstatovano je da je Sindikalni odbor usljed pojave pandemije COVID-19 radio u veoma otežanim uslovima, ali su uz maksimalno zalaganje sve obaveze završene na vrijeme.

Općinski sud u Travniku, nepravosnažnom presudom, oglasio je krivim starijeg maloljetnika iz Travnika za tri krivična djela silovanja, nad tri maloljetnice od deset, jedanaest i dvanaest godina, koje se dogodilo u augustu prošle godine na području travničke općine. Po pravosnažnosti presude maloljetnik će biti upućen na izdražavanje  kazne maloljetničkog zatvora  u trajanju od 8 godina u Kazneno-popravni zavod  “Orašje“…

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/233243618292566
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima