12.8 C
Travnik

VIJESTI DANA / Počelo anketiranje, 20 saobraćajnih nezgoda…

Danas je u Travniku i Novom Travniku počelo anketiranje domaćinstava koje će trajati naredna 22 dana. Anketiranje se provodi u sklopu projekta „Podrška statističkom sistemu Bosne Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak”. Anketiranje provode akreditovani anketari koje je angažovao Federalni zavod za statistiku.

Tokom protekla dva dana na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 20  saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 406 prekršajnih naloga, saopćeno je iz MUP-a SBK.  Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 17 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Još danas je moguće glasati za nominovane događaje u okviru „Svečane dodjele nagrada Centra za kulturu Općine Travnik “ za 2020. Godinu.  Podsjetimo, u 5 nominovanih kategorija, građani imaju priliku da daju  glas za najbolju predstavu, koncert, manifestaciju, edukativni, likovni, književni i drugi program, kao i za online programe. Više informacija na stranici Centra.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/465653571133455
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima