10.8 C
Travnik

VIJESTI DANA / Certifikati za volontere, u “Targetu” dodjela priznanja, “Tioil” u Donjem Vakufu

U nastavku donosimo vijesti dana…

Crveni križ općine Travnik je bogatiji za tri certificirana volontera prve pomoći. Čestitamo volonterima koji su uspješno završili obuku i  veselimo njihovim daljnjim uspjesima. Podsjetimo nedavno je u  prostorijama Crvenog križa održana Konferencija mladih Crvenog križa općine Travnik, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo i utvrđen program rada za ovu godinu. To je svakako bila prilika i da se na jednom mjestu okupe mladi ljudi, osnovci, srednjoškolci i studenti iz Travnika kako bi predstavili svoje dosadašnje aktivnosti, izabrali svoje predstavnike i najuže rukovodstvo, te utvrdili smjernice za daljnji rad. Na ovaj način iz Crvenog križa nastoje motivirati i zadržati mlade ljude u humanitarnim aktivnostima ali i onim drugim koje su od vitalnog značaja za unaprijeđenje lokalne zajednice.

Prije nekoliko dana Streljački Klub Target upriličio je dodjelu priznanja/nagrada i okupljanje svojih strijelaca. Priznanja i nagrade su dodjeljeni za postignute uspjehe u protekloj takmičarskoj sezoni. Ovo okupljanje su iskoristili i da svojim strijelcima prezentuju planove za nastupajuću takmičarsku sezonu.

Otvorenje 42. benzinske crpke “Tioil” u Federaciji BiH predviđeno je za sutra u 12 sati u Donjem Vakufu. Prvih 100 kupaca na poklon dobiva gorivo u iznosu od 20 KM, 1l motornog ulja TMAX, te osvježavajuće energetsko piće Eisberg. Obzirom da je otvorenje BC “Tioil” u doba pandemije covid-19, te nije vrijeme za okupljanja i svečana otvorenja, grupacija Tioil je i ovaj put pokazala da je društveno odgovorna kompanija, te će novčani iznos od 10 000 KM biti doniran Bolnici za plućne bolesti i Travnik.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/179616706854641
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima