(VIDEO) VIJESTI DANA / Zimsko održavanje cesta, konkurs za stipendije…

U nastavku pročitajte i pogledajte najaktuelnije vijesti dana iz SBK i Travnika.

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo danas je potpisao ugovore o zimskom održavanju lokalnih cesta sa poduzećima  „Vilenica- Čistoća“ i  „Vilenica – Vodovod“. Obaveza poduzeća je zimsko održavanje lokalnih puteva u periodu od  15. Novembra ove,  do  15. Marta naredne godine. Sa poduzećem „Doboj putevi“ potpisan je ugovor o modernizaciji lokalnog puta u mjestu Lisac.

Danas je objavljen konkurs za dodjelu stipendije u akademskoj/školskoj 2021/2022.godini u Općini Travnik. Konkurs ostaje otvoren do 06. decembra ove godine.  Sve dodatne informacije i detalje oko konkusa pogledajte na portalu Travnik.ba

Dom zdravlja Novi Travnik danas je aktivnostima poput mjerenja krvnog tlaka, kontrolisanjem razine šećera u krvi te dijeljem savjeta uz promotivni materijal na trgu općine, obilježio Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, koji se inače obilježava 14. Novembra. U svijetu svake godine od šećerne bolesti umire 4,2 milijuna ljudi, odnosno 1 osoba svakih 8 sekundi, a gotovo polovica je mlađa od 60 godina.

Video pogledajte OVDJE.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img