1.8 C
Travnik

(VIDEO) VIJESTI DANA / Zakazana sjednica Vlade, objavljen konkurs…

U nastavku pročitajte i pogledajte najaktuelnije vijesti iz Travnika i Srednjobosanskog kantona…

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, sazvao je za sutra 103. sjednicu Vlade Srednjobosanskog kantona. Pred ministrima će senaći ukupno 28 tačaka među kojima je i  Nacrt budžeta Srednjobosanskog kantona za 2022.godinu, te Nacrt zakona o izvršenju istog. Sjednica sutra počinje u 09,00 sati, a na dnevnom redu je i  Finansijski plan Kantonalne direkcije za puteve za narednu godinu.

U cilju podrške projektnih aktivnosti u lokalnim zajednicama na području Srednjobosanskog kantona, resorni ministar privrede Nisvet Hrnjić potpisao je tri Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava u Općini Jajce. Riječ je o Projektu Izgradnje saobraćajnice u industrijskoj zoni Bage 70.000 KM i sufinansiranje projekta izgradnje javne rasvjete na na Malom Plivskom jezeru 20.000 KM. Pored toga, resorni ministar podržao je sufinansiranje projekta sanacije i asfaltiranja puta u MZ Kruščica sa 30.000 KM i sufinansiranje projekta održavanja riječnih korita i čišćenje vodenih nanosa i mulja u plavim područjima, industrijskim zonama i turističkim lokacijama sa 10.000 KM.

U povodu kulturne manifestacije  “Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2021.”  Bošnjačka zajednica kulture  „Preporod“– Općinsko društvo Travnik,  raspisalo je Konkurs za najbolje literarne radove učenika srednjih škola. Pravo sudjelovanja na Konkursu imaju učenici srednjih škola s područja općine Travnik i Srednjobosanskog kantona, a isti je otvoren do kraja mjeseca.

Video pogledajte OVDJE. https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/677861319843231

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img