(VIDEO) Vijesti dana / Sastanak sa turističkim radnicima, pronađenja droga…

Najaktuelnije iz Srednjobosanskog kantona i Travnika pročitajte i pogledajte u nastavku.

U okviru borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, na području Novog Travnika realizovana je još jedna uspješna akcija. U ulici Ivana Meštrovića policijski službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili pretres stana, pratećih prostorija i vozila koje koristi 38-godišnji I.S.. Prilikom pretresa pronađen heroin i metadon, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Pronađene materije su oduzete, dok je osumnjičeni lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Načelnik općine Travnik, Kenan Dautović, na Vlašiću je održao sastanak sa turističkim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o trenutnim problemima u oblasti turizma u Srednjobosanskom kantonu, posebno nakon pandemije koronavirusa koja je najviše pogodila sektor ugostiteljstva i turizma, ali i o perspektivi turističke privrede u narednom periodu. Također, razgovaralo se i o predstojećoj zimskoj sezoni na Vlašiću.

Načelnik Općine Novi Travnik  Stjepan Dujo u zgradi Općine održao je  inicijalni sastanak sa  izvršnim direktorom Sportskih igara mladih za BIH Mirzom Bašincem i event menadžerom Amelom Bulutović na temu mogućnosti održavanja filnala Sportskih igara mladih 2022. godine u Novom Travniku. Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini pružaju djeci i mladima mogućnost da potpuno besplatno sudjeluju u profesionalno organiziranim takmičenjima.

Video pogledajte OVDJE.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img