(VIDEO) Vijesti dana / Najaktuelnije iz Travnika i SBK

U nastavku pročitajte vijesti dana iz Travnik i Srednjobosanskog kantona…

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, primio je učenike Mješovite srednje škole “Travnik” koji su u sklopu obilježavanja Socijalnog dana, imali priliku da jedan dan zamijene školske klupe sa radom u Općini Travnik, da osjete radnu atmosferu i upoznaju se sa radom i nadležnostima općinskih službi. Općini Travnik u sklopu Socijalnog dana radili su učenici: Sefer Nedžma, Hodžić Dženita i Dizdarević Sanjin.

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona i Regionalna razvojna agencija REZ spremni su za izgradnju druge dionice biciklističke staze duge 98 km od Lašve do Jajca u okviru projekta “Staza stare pruge”. Podsjetimo, Projekt “Staza stare pruge” dio je šireg projekta Europske unije u BiH, EU4Business, koji sa ciljem jačanja ekonomije BiH potiče razvoj ciljanih sektora. Za projekt EU je izdvojila 190.000 eura, dok su Turistička zajednica SBK, REZ, pet općina (Vitez, Busovača, Travnik, Donji Vakuf i Jajce) osigurale po 20.000, odnosno 30.000 KM. Projekt je naknadno podržala i Vlada SBK s 50.000 KM.

Saradnja između Fondacije Mozaik i Općine Travnik nastavljena je i  u 2021. godini, u skladu sa potpisanim Memorandumom, kojim je  definisana osnova saradnje na uspostavanju i razvoju programa Omladinske banke Travnik. Kroz program Omladinske banke,  u ovoj godini podržano je 6 projekta neformalnih grupa mladih i registrovana su 2 mikrobiznisa. S tim u vezi,  sutra je u Velikoj sali Općine Travnik, planirana ceremonije promocije rezultata Omladinske banke Travnik.

Video pogledajte OVDJE.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img