(VIDEO) VIJESTI DANA/ Dom zdravlja Novi Travnik nastavlja sa vakcinacijom bez prethodne najave

Delegacija ambasade Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, posjetila je lokaciju na kojoj su se izvodile aktivnosti protuminskog djelovanja u okviru projekta Land Relase, pod nazivom “MSP Bijelo Bučje”, općina Travnik.

Cilj posjete predstavnika ambasade je da se detaljnije upoznaju sa karakteristikama naprijed navedenog minskog sumnjivog područja, realizovanim, odnosno završenim aktivnostima, kao i ostvarenim rezultatima na naprijed navedenom projektu. Istog dana izvršena je i primopredaja završenog “MSP Bijelo Bučje” čija površina ciljano očišćenog projekta iznosi 2.600.000 m2.

U JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik krajem oktobra, održana je stručna radionica o savremenom pristupu dijagnostici i tretmanu tumora pluća. Glavni predavač je bila dr. Jasmina Alidžanović, načelnica Klinike za onkologiju i radioterapiju UKC Tuzla koja je održala predavanje na temu nemikrocelularnih karcinoma. Nakon predavanja razvila se stručna diskusija i razmijenjena su iskustva iz svakodnevne prakse.  

Dom zdravlja Novi Travnik nastavlja sa vakcinacijom bez prethodne najave, u Domu Kulture u vremenu od 08,00 -12,00 sati, svaki radni dan do utroška vakcina. Trenutno su na raspolaganju sa 2 vrste vakcina: SINOPHARM i MODERNA. Napomena: pozivaju se svi građane koji su primili prvu dozu vakcine ASTRA ZENECA, a prošlo je 4 i više sedmica, da se jave za primanje druge doze vakcine.

Video pogledajte OVJDE

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img