(VIDEO) U MSTŠ Travnik održana prezentacija „Be cyber smart“

U prostorijama Mješovite srednje tehnička škola Travnik danas je održana  prezentacija pod nazivom „Be cyber smart“, kojom je obilježen i oktobar, međunarodni mjesec internet sigurnosti.

Cilj same prezentacije je podizanje svijesti o opasnostima koje nas vrebaju dok koristimo internet, te kako to prevenirati i zaštititi se od hakerskih napada. Ciljna grupa su, upravo, srednjoškolci koji dobar dio svog slobodnog vremena provode na internetu.

U posljednjih deset godina internet je definitivno postao najvažniji način da najbrže dođemo do svih mogućih informacija. Dostupan je svima, a promijenio je put učenja, rada, međusobnog komuniciranja, pa čak i zabavljanja. Međutim, postoji i druga strana interneta. Više od 45 posto mladih doživjelo je i neku vrstu neprijatnosti na internetu.

Preko interneta se povećava izloženost mladih rizicima i opasnostima, uključujući zloupotrebu njihovih privatnih informacija, pristup štetnim sadržajima i virtuelno zlostavljanje. Sveprisutnost mobilnih telefona, , dovela je do toga da je prisustvo mladih na internetu pod sve manjim nadzorom – što je potencijalno opasnije.

Video pogledajte OVDJE.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img