-15.2 C
Travnik

(VIDEO) TRAVNIK DANAS / Ostavka direktora srednje škole, zborovi građana…

Direktor Mješovite srednje tehničke škole Travnik Nevzudin Buzađija podnio je neopozivu ostavku. Kako je stoji u obavijest na stranici škole, ostavku je podnio zbog kontinuiranog pritiska koji se vrši na njega od strane ljudi kojima odgovara da se ništa ne radi. Budući da nisam u stanju da normalno izvršavam poslove za koje sam plaćen, odlučio sam se na ovaj korak, poručio je Buzađija, uz poruku da svom nasljedniku želi puno više uspjeha u vođenju najbolje škole. 

Ministarstvo obrazovanja Srednjobosanskog kantona donijelo je Upute za početak nastave u novoj školskoj godini. Naime, nastava u SBK počinje u ponedjeljak 06. septembra i to redovno za razrednu i predmetnu nastavu, kao i za srednje škole. Školski sat traje 45 minuta. Veliki odmor traje 15 minuta, dok za vrijeme malog odmora od 5 minuta, učenici uglavnom ostaju u učionici.

Zborovi građana u mjesnim zajednicama Goleš i Bojna zakazani su za naredne dvije sedmice. Odnosno, u Golešu zbor je planiran 11 i 12. Septembra, dok je zbor za mještane Šarica Brda, Školske i Bojne planiran za 13. 16 i 18. Septembra. Građani više informacija mogu pročitati na web stranici Općine Travnik.

Video pogledajte OVDJE.

DRUGI UPRAVO ČITAJU