(VIDEO) Travnik danas / Dan pravde, poticaji privredi, aktivnosti u Turbetu…

U nastavku pročitajte najaktuelnije vijesti iz Travnika i Srednjobosanskog kantona…

Zaposlenici Kantonalnog suda u Novom Travniku danas su na Europski dan pravde dijelili promotivne materijale o sudskoj nagodbi, prezentirajući tako građanima važnost sudskih nagodbi kao jednog od najbržih i najučinkovitijih načina za rješavanje sudskih sporova. Naglašeno je da se u SBK veliki broj predmeta riješio na takav način, pogotovo dugotrajni potupci koji traju nekoliko godina.

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada Srednjobosanskog kantona donijela je odluku o raspodjeli sredstava za podršku razvoju preduzetništva i pokretanju novih start up kompanija te za poticaj privredi. Spisak subjekata za brojem zaposlenih i iznosnom dodijeljenih finansijskih sredstva pogledajte na tnt portalu.

Sutra će biti izvršeno uklanjanje i potkresavanje stabala na lokalitetu „Bašinac“ u Turbetu. Aktivnost će realizovat Udruženje antifašista i boraca NOR-a Općine Travnik i Organizacija demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata Srednja Bosna. Prostor lokaliteta „Bašinac“ u Turbetu bit će obezbjeđen od strane pripadnika Policijske stanice Travnik radi regulacije saobraćaja i obezbjeđenja navedenog lokaliteta.

Video pogledajte OVDJE.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img