11.8 C
Travnik

(VIDEO) Pogledajte najaktuelnije vijesti danas

Pogledajte najaktuelnije vijesti danas…

Dekan  travničkog Dekanata, velečasni Marko Mikić  u zgradi Općine Novi Travnik  razgovarao je sa načelnikom  Stjepanom Dujom o rezultatima dosadašnje suradnje,  realiziranju narednih projekata  kao i  rješavanju  pitanja od zajedničkog interesa kako za građane Novog Travnika tako i vjernike  katolike koji žive na području naše općine. Velečasni  Mikić  predvodi najmnogoljudniji dekanat, od ukupno 13 koliko ih ima u okviru Vrhbosanske nadbiskupije.

Gorskoj službi Travnik danas je uručena vrijedna donacija kolega iz Češke. Naime, Gorska služba spašavanja Češke republike, uz podršku Češke razvojne agencije, u okviru razvojne saradnje kroz projekat “Jačanje kapaciteta i razvoja gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini” gorskoj službi spašavanja Travnik isporučila je GPS uređaj u vrijednosti od 500 KM.

Direktorica Mješovite srednje tehničke škole Travnik Izeta Omerdić, danas je bila u obilasku učenika koji obavljaju praktičnu nastavu u kompaniji FIS Vitez. Realanom sektoru su potrebna stručna znanja koja učenici steknu u školi, a nadograđuju ista u firmama koja se bave proizvodnjom. Mješovita srednja tehnička škola Travnik je ostvarila saradnju sa više od dvadest firmi, jedna od njih je i FIS d.o.o.

Video pogledajte OVDJE.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima