(VIDEO) Andrićevi dani/ Predstavljen roman Amira Misirlića

U sklopu kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2021” u prostorijama čitaonice Gradske biblioteke Travnik održana je promocija romana: „Noćas nema mjeseca punog iznad Bosne“, Amira Misirlića.

Novinar, publicista i rock kritičar rođen u Sarajevu, od najmlađih dana pratio je pop rock scenu. Radio je „Oslobođenju“, dugo godina bio direktor RTV Vogošća, a iza njega je saradnja sa mnogim printanim i elektronskim medijima. Objavljivao je knjige poezije, kolumne, leksikone, monografije i romane.

Kako su recenzirali na E-books: “Roman Amira Misirlića “Noćas nema mjeseca punog iznad Bosne” nije slučajno naslovljen po jednoj od pjesama čuvenog rock benda: “Bijelo dugme”. Dijelom zbog činjenice da je autor nesumnjivi poznavalac historijata popularne muzike na ovim prostorima, a pogotovo opusa spomenute grupe. Ali još više jer taj naziv odgovara i strukturi i sadržaju ovog romana…”

Organitori promocije, koja je održana u sklopu “Andrićevih dana” bili su Centar za kulturu općine Travnik i Gradska biblioteka.

Više pogledajte OVDJE

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img