-5.2 C
Travnik

Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora/ Tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija BiH je na 42. (hitnoj) sjednici održanoj jučer donijela odluku kojom su utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik, održanih 11.04.2021. godine.

Navedena odluka o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika općine u Travniku stupila je na snagu danom donošenja i objavljena je jučer na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

Dani 23., 24. i 25.04.2021. godine su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika općine u Travniku može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene utvrđene rezultate i žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected] ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7).

Protokol Centralne izborne komisije BiH će raditi i u dane vikenda 24. i 25.04.2021. godine u vremenu od 08 do 16 sati.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH.

Centralna izborna komisija BiH može i po službenoj dužnosti narediti ponovno brojanje glasačkih listića.

DRUGI UPRAVO ČITAJU