Udruženje “Osmijeh” iz Novog Travnika realizira radionice radno-okupacione i muzikoterapije

U okviru projekta „Inkluzija je pravo i obaveza“ kojeg implementira Udruženje/Udruga „Osmijeh“ iz Novog Travnika uz financijsku podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, realiziraju se radionice radno-okupacijone i muziko terapije.

U radionicama učestvuje 6 do 10 djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Radionice se realiziraju u dva termina tokom jednog mjeseca. Aktivnosti se provode u 5 mjeseci realizacije projekta. Ukupno će biti realizirano oko 40 radionica.

Udruženje "Osmijeh" iz Novog Travnika realizira radionice radno-okupacione i muzikoterapije
Udruženje "Osmijeh" iz Novog Travnika realizira radionice radno-okupacione i muzikoterapije 2

Cilj ovih radionica je upravljanje i smanjivanje stresa, ublažavanje bolova, izražavanje osjećaja, pamćenja, poboljšanje komunikacije kao i same socijalizacije u društvu, promovisanje fizičke rehabilitacije, razvoj motorike, povećanje zadovoljstva životom, opuštanje i smirivanje. Također , ovim radionicama utičemo na razvoj fine motorike prstiju, šake, razvoj senzornih vještina , osjećaja vrijednosti i prihvaćenosti u zajednici, jačanje slike o sebi, rad u timu i razvoj prijateljstava u grupi.

Radionice muzikoterapije realizirala Dragana Perić, prof.teoretskih muzičkih predmeta a radno-okupacione radionice Marija Čakar tajnica Udruženja “Osmijeh” Novi Travnik.

Roditelji istakli potrebu za kontinuirani provođenjem ovih radionica. Djeca i mladi s poteškoćama u razvoju pokazali napredak i svim segmentima rada i razvoja te veliko zadovoljsto i sreću tokom realizacije ovih radionica, što se može vidijeti na fotografijama.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img