-8.2 C
Travnik

Učenici iz Travnika organizovali humanitarnu akciju za porodicu Aganović iz Zagrađa

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U skladu sa godišnjim planom rada, Vijeće učenika Mješovite srednje škole „Travnik“ organiziralo je humanitarnu akciju, koju su podržali učenici i zaposlenici škole.

Ovaj put, učenici nisu ostali ravnodušni na tragediju koja je zadesila porodicu Aganović iz mjesta Zagrađe, nadomak Travnika. Naime, majka i otac su preminuli, a iza njih je ostalo troje maloljetne djece.

Vijeće učenika MSŠ “Travnik” poručuje da su prezadovoljni načinom na koji se odvijala humanitarna akcija, te da ovo nije prva, kao ni posljednja akcija u kojoj su učestvovali.

Prenosimo poruku Vijeća učenika MSŠ „Travnik“.

Biti human i velikodušan, ljubazan i osjećajan posebno su cijenjene vrline današnjice. U ovom nestabilnom i uzburkanom svijetu ovakve vrline potrebne su više nego ikada. Svakodnevno se susrećemo sa različitim ljudskim sudbinama, teškim socijalnim i zdravstvenim stanjima. Naša ljudska i moralna obaveza jeste da reagujemo i pružimo ruku, pomognemo koliko smo u mogućnosti jer svi smo mi živa bića. Prije nekoliko dana u našoj školi organizovana je akcija skupljanja novčanih sredstava za porodicu Aganović. Monogobrojni učenici, profesori i doktori naše škole su se velikodušno i srdačno, u prilično velikom broju odazvali ovoj humanitarnoj akciji, pa im se ovom prilikom zahvaljujemo. Vrlo rado se odazivamo ovakvim oblicima akcija i ponosni smo što smo predstavili našu školu kao jednu, ne samo odgojno-obrazovnu ustanovu, već i kao ustanovu koju pohađaju i u kojoj rade ljudi kojima su pored svega najvažnije moralne i ljudske osobine.“

- Oglašavanje -

Možda vas zanima