U Tuzli otvoren novi hotel, izgrađen na mjestu propale zgrade TTU-a

- Advertisement - U Tuzli otvoren novi hotel, izgrađen na mjestu propale zgrade TTU-a

Na mjestu nekadašnje zgrade uprave Tvornice transportnih uređaja u Tuzli izgrađen je moderni hotel Salis koji je danas svečano otvoren.

Hotel sa četiri zvjezdice raspolaže sa 56 smještajnih jedinica, od kojih je 48 soba te osam apartmana, a krase ga moderni stil i materijali. Sobe su posebno ukrašene tapetama koje nose motive fotografija iz muzeja tuzlanske Solane, tako da gosti imaju priliku upoznati i historijat Tuzle.

Hotel je izgrađen na mjestu nekadašnje zgrade uprave TTU-a, a zemljište sa pripadajućom zgradom za 1,5 miliona KM kupila je kompanija Tuzla Remont koja se nalazi u vlasništvu trgovačkog lanca Bingo.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - U Tuzli otvoren novi hotel, izgrađen na mjestu propale zgrade TTU-a

“Radovi na hotelu su trajali svega šest mjeseci, završeni su u maju ove godine, ali zbog situacije sa pandemijom koronavirusa nismo bili u situaciji ranije ga otvoriti. Nadamo se da ćemo uspješno poslovati u narednom periodu jer se u Tuzlanskom kantonu očekuju velike investicije, a samim tim mi očekujemo goste”, kazala je glasnogovornica kompanije Bingo Tatjana Paunoski.

Osim smještajnih kapaciteta hotel raspolaže i sa restoranom od 100 mjesta, a gostima nudi kombinaciju domaće i međunarodne kuhinje. U narednom periodu planirano je formiranje kongresne i banket sale.

Hotel je zvanično otvorio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je tom prilikom kazao da Salis predstavlja vrijedan poklon u novijoj historiji Tuzl, a nalazi se na strateškom pravcu razvoja turizma.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - U Tuzli otvoren novi hotel, izgrađen na mjestu propale zgrade TTU-a

“Posebno mi je zadovoljstvo što kompanija Bingo poklanja Tuzli ovako dragocijen ugostiteljski objekat, najmoderniji hotel. Tuzla je prije pandemije imala problem sa smještajnim kapacitetima, tako da su objekti ove vrste dragocijeni za naš grad koji je sada u ekspanziji razvoja, bez obzira na epidemiju koronavirusa. Stižu nam jako važne, velike investicije, veliki broj stranih investitora će boraviti u Tuzli”, izjavio je Imamović.

Hotel Salis ime je dobio po najvećem tuzlanskom obilježju – soli. Savremeni dizajn dobiven je kombinacijom stilova i modernih materijala, a prirodna hladovina starih, visokih stabala pruža potrebnu udobnost i mir svakom gostu.

- Oglašavanje -
U Tuzli otvoren novi hotel, izgrađen na mjestu propale zgrade TTU-a

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Preminula Fatima Savić rođ. Pašalić

U 74. godini života preminula je Fatima Savić rođena Pašalić. Dženaza će se obaviti u srijedu poslije ikindije namaza...

Šahin Dolovac – ” Travnik je najljepši grad na svijetu”

Šahin Dolovac rođen je 11.08.1938.g. u selu Drinsko kod Višegrada. U Drinsku je završio osnovnu školu, a u Višegradu stolarski zanat i...

Danas dženaza Kasimu Novaliću

Jučer je u 67 godini života na Ahiret preselio Kasim Novalić. Dženaza će biti obavljena danas poslije ikindije namaza...

Staša Dukić – najbolja mlada glumica

Staša Dukić rođena je 10. oktobra 1989 u Travniku, gdje završava osnovnu i srednju školu, piše portal Travnik.ba Tokom...