18.8 C
Travnik

U poslijepodnevnim satima radari na više lokacija u Travniku

Magla smanjuje vidljivost u planinskim predjelima centralne i zapadne Bosne, pa vozačima savjetujemo pojačan oprez. Skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje, svaki dan osim nedjelje saobraćaj se zbog radova obustavlja u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

U mjestu Semizovac na dionici Sarajevo-Tuzla u toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine, zbog čega se saobraća jednom trakom-naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i preko rijeke Drine u Goraždu.

Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, kao i na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Najavljene radarske kontrole za 25. 07. 2020. –
PS TRAVNIK

12:00 do 13:30 sati Nova Bila
15:00 do 16:30 sati Donje Putićevo
21:00 do 22:30 sati Šehida
23:00 do 00:00 sati Kalibunar-Bolnička
00:30 do 02:00 sati Dolac na Lašvi

- Oglašavanje -

Možda vas zanima