24.8 C
Travnik

U planu otvaranje poslovnice/ Delegacija Razvojne banke FBiH u Travniku

Danas je u zgradi Vlade Srednjobosanskog kantona održan je sastanak premijera Srednjobosanskog kantona Tahira Lende, ministrice finansija Mirjana Plavčić, ministra privrede Nisveta Hrnjića i predsjednika uprave Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine Semira Fejzića i v. d. izvršnoga direktora Dalibora Milinkovića.

Na sastanku se razgovaralo o finansijskom i privrednom interesu kako Srednjobosanskog kantona, tako i Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine. Predstavljene su aktivnosti Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine na području Srednjobosanskog kantona u dosadašnjem periodu, i donesen je zaključak da Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine proširi svoje kapacitete na području Srednjobosanskog kantona, uz otvaranje organizacijske jedinice te banke na području Srednjobosanskog kantona.


Vlada Srednjobosanskog kantona je spremna pružiti svu potrebnu podršku u ostvarivanju zajedničkoga cilja – proširenja poslovanja Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine na području Srednjobosanskog kantona.

Knjiga A Nurija veli promovisana u Travniku

U zgradi Vlade Srednjobosanskog kantona održan je sastanak članova Vlade SBK na čelu sa premijerom SBK i predstavnicima Razvojne banke FBiH. Na sastanku se razgovaralo o finansijskom i privrednom interesu kako Srednjobosanskog kantona, tako i Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine. Predstavljene su aktivnosti Razvojne banke Federacije na području kantona u dosadašnjem periodu, i donesen je zaključak da Razvojna banka proširi svoje kapacitete na području Srednjobosanskog kantona, uz otvaranje organizacijske jedinice te banke na ovom području.

Posted by Kanal 6 HD – Srce Bosne on Srijeda, 14. Oktobar 2020.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima