11.8 C
Travnik

U petak promocija romana „Noćas nema mjeseca punog iznad Bosne“

U sklopu kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2021” u petak 15.10.2021. godine u prostorijama čitaonice Gradske biblioteke Travnik u 19:00 sati, održat će se promocija romana: „Noćas nema mjeseca punog iznad Bosne“, čiji su organizatori Centar za kulturu općine Travnik i Gradska biblioteka Travnik.

Promotori romana su doc. dr. Amela Bajrić i mr. Taik Ganić.

Prisjetimo se, Amir Misirlić je novinar, publicista i rock kritičar rođen u Sarajevu, Vogošća. Od najmlađih dana pratio je pop rock scenu. Radio je „Oslobođenju“, dugo godina bio direktor RTV Vogošća, a iza njega je saradnja sa mnogim printanim i elektronskim medijima. Objavljivao je knjige poezije, kolumne, leksikone, monografije i romane.

Kako su recenzirali na E-books: “Roman Amira Misirlića “Noćas nema mjeseca punog iznad Bosne” nije slučajno naslovljen po jednoj od pjesama čuvenog rock benda: “Bijelo dugme”. Dijelom zbog činjenice da je autor nesumnjivi poznavalac historijata popularne muzike na ovim prostorima, a pogotovo opusa spomenute grupe. Ali još više jer taj naziv odgovara i strukturi i sadržaju ovog romana…”Promocija će se održati uz poštivanje epidemioloških mjera.

U petak promocija romana „Noćas nema mjeseca punog iznad Bosne“
U petak promocija romana „Noćas nema mjeseca punog iznad Bosne“ 2
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima