8.8 C
Travnik

U Malinama i Dubu pronađena droga

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali više akcija u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 04.12.2020.godine oko 06,00 sati u mjestu Maline, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Golf IV, kojim je upravljao O.D. rođen 1979.godine iz Travnika.

Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, oko 09,50 sati u mjestu Grahovik, općina Travnik, izvršena je kontrola i pregled osobe Z.H. rođen 1978. godine iz Travnika, koji je tom prilikom dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

Istog dana, oko 20,10 sati u mjestu Dub, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Golf II, kojim je upravljao S.H. rođen 1995.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen G.A. rođen 1994.godine, obojica iz Travnika.

Prilikom kontrole kod suvozača je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, tzv. mrvilicu, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima