-7.2 C
Travnik

TVJ Travnik/ Izazvao požar pa zabranio pristup vatrogascima

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Brzom intervencijom pripadnici TVJ Travnik  uspjeli  su spriječiti širenje požara na šumsku kulturu iznad prigradskog naselja Bojna (tačnije Gaj).

Nesavjesni mještanin zapalio je suhu travu, a zatim spriječavao pristup vatrogasnoj ekipi da ugasi početni požar i na vrijeme spriječi moguću katastrofu.

Dolaskom patrole policije,  vatrogascima je omogućen  pristup požarištu, koje je nakon toga brzo lokalizovano i ugašeno, a očekuje se da se protiv neodgovornog Travničanina poduzmu zakonom predviđene sankcije.

Naime, uprkos brojnim apelima građanima da prilikom boravka ili poduzimanja radova u prirodi ne pale vatru na otvorenom prostoru, svakodnevno su vidljivi brojni požari i na prostoru Općine Travnik.

Na sreću, više je onih koji završe samo materijalnom štetom, i koji zahvaljujući brzoj intervenciji budu ugašeni.

Podsjetimo, svako poduzimanje radnji koja se tiču palenja vatre na otvorenom prostoru potrebno je prethodno prijaviti UO ”Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu” Travnik na besplatan broj telefona 123.

Ukoliko niste u mogućnosti kontrolisati  širenje vatre, ili primjetite požar,  obavezno pozovite na besplatane telefoske brojeve vatrogasce 123 za dojavu o požarima ili Kantonalni centar civilne zaštite 121.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/599247094406019
TVJ Travnik/ Izazvao požar pa zabranio pristup vatrogascima
TVJ Travnik/ Izazvao požar pa zabranio pristup vatrogascima 4
TVJ Travnik/ Izazvao požar pa zabranio pristup vatrogascima
TVJ Travnik/ Izazvao požar pa zabranio pristup vatrogascima 5
TVJ Travnik/ Izazvao požar pa zabranio pristup vatrogascima
TVJ Travnik/ Izazvao požar pa zabranio pristup vatrogascima 6
- Oglašavanje -

Možda vas zanima