Travnik/ Pronađena droga, uhapšeni dileri…

- Advertisement - Travnik/ Pronađena droga, uhapšeni dileri...

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 21.09.2020.godine u vremenu od 11,15 do 13,00 sati u ulici Grozdovi, općina Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su pretres stana kojeg koriste S.K. rođen 1998.godine i S.D. rođen 1995.godine, obadvojica iz Travnika. Prilikom pretresa u stanu je pronađeno 40 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, koja je bila spremna za prodaju na tržištu. Također, pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U stanu su pored navedenih, zatečene još 3 osobe za koje se sumnja da su konzumenti navedenih materija.

Istog dana, oko 17,25 sati u mjestu Kanare, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotreba opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu osobe A.S. rođen 1980.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, na adresi stanovanja navedenog u mjestu Vlahovići, općina Travnik, pronađeno je preko 160 sjemenki indijske konoplje, 2 pvc vrećice suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, 4 stabljike indijske konoplje, kao i razni predmeti koji se mogu dovestu u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Travnik/ Pronađena droga, uhapšeni dileri...

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Travnik/ Pronađena droga, uhapšeni dileri...

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je 6 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 304 prekršajna naloga, od  kojih je 211 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Travnik/ Pronađena droga, uhapšeni dileri...

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

- Oglašavanje -
Travnik/ Pronađena droga, uhapšeni dileri...

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Sanja Babić Đulvat – profesorica, pjesnikinja i romanospisateljica

Sanja Babić Đulvat rođena je 26. marta 1965. godine u Travniku. Po zanimaju je profesorica, pjesnikinja i romanospisateljica, piše portal Travnik.ba.

Podržana odluka o osnivanju lovišta

Na sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona jednoglasno je podržana odluka o osnivanju lovišta. Ovo je prema riječima ministra Salkana Merdžanića veliki iskorak te...

Travničanin Zoran Mikulić osvajač najvećeg sportskog priznanja

Rukometaš Zoran Mikulić rođen je u Travniku 24. oktobra 1965. godine. Mikulić je jedan od onih koji su...

SBK / U svakom trenutku spremni za online nastavu

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi s virusom korona, pojedini kantoni se vraćaju ponovo na online nastavu. Iako je situacija teška i...