Travnik/ Oktobar je mjesec zaštite od požara

Mjesec Oktobar kao mjesec zaštite od požara u našoj se zemlji obiježava već dugi niz godina, s ciljem  promoviranja vatrogastva i ukazivanja na njegovu važnost, kao i upoznavanja građana sa spremnošću vatrogasaca za gašenje požara. Oktobar – mjesec zaštite od požara, biti će obilježen i u Travniku sa nekoliko aktivnosti.

Već u ponedjeljak 4. oktobra, planirano je uređenje prostorija i voznog parka kojim raspolaže Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik, primopredaja i medijska prezentacija nabavljene opreme,  obilazak i preventivno djelovanje za čišćenjem svih dimnjaka na području općine Travnik u saradnji  sa službom za inspekcijski nadzor Općine, te obilazak i snimanje stanja hidrantske mreže u stambenim objektima na području općine Trsavnik.

Za 12.  oktobar planirano je obilježavanje pogibije Osmana Porića, obilazak mjesta pogibije zajedno sa boračkim udruženjima – Općina Ključ, a 13. oktobra planiran je obilazak porodice, mezara i polaganje cvijeća i prijem porodice rahmetli Osmana Porića.

Za srijedu 13.oktobr, planirana je realizacija taktičko-pokazne vježbe  – Simulacija/vježba evakuacija učenika, nastavnika i drugog osoblja usljed pojave požara u Osnovnoj školi Travnik.

Za 20. oktobar, planirano je da se upriliči Dan otvorenih vrata i prezentacija vatrogasne  opreme, obilazak mjesnih zajednica i većih industrijskih preduzeća u cilj upoznava sa aktivnostima ovog mjeseca, kao  i sa stanjem protiv požarne zaštite na području općine Travnik. A realizovat će i obilazak obdaništa i osnovnih škola i druženje sa djecom, te obilazak penzionisanih vatrogasaca i posjetu drugim jedinicama radi razmjene iskustava i sticanja novih znanja.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img