TRAVNIK / Maloljetnici uništili igralište kod Đeradana, uskoro nove mjere…

Promjenom svijesti ali i zaštitnim mjerama unapređujemo i štitimo sadržaje važne građanima – uskoro i dva komunalna redara počinju sa radom.

Pročitajte obavijest Općine Travnik.

Obavještavamo građane da su aktivnosti u okviru Sedmice društvene odgovornosti i sačinjeni izvještaji ukazali na, zaista impresivne rezultate i veliki stepen odgovornosti najvećeg dijela građana, zbog čega Općina intenzivira aktivnosti na evidentiranju i unapređenju urbanog mobilijara postavljanjem novih klupa, kanti za otpatke i dječijih igrališta na lokacijama važnim građanima i njihovim omiljenim šetalištima.

Nažalost, sve ove aktivnosti ukazale su i na određeni stepen neodgovornog ponašanja uništavanjem urbanog mobilijara a posebno od strane maloljetnika kao što je dječije igralište kod Đeradana.

Stoga je važno da različitim mjerama utičemo na svijest mladih o odgovornosti prema svom gradu. Zato ovom prilikom molimo roditelje i prosvjetne radnike kao i lokalne medije da svojim uticajem mijenjamo ovakvu situaciju.

Pored toga, paralelno počinjemo i aktivnosti na uspostavljanju nekih od zaštitnih mjera, tačnije uspostavljanjem videonadzornog sistema koji će biti uvezan sa Policijskom stanicom Travnik sa kojima smo definisali određene kritične tačke ali i radom komunalanih redara.

Ovom prilikom podsjećamo i na intenzivne aktivnosti koje se vode na rješavanju pojave dovoza pasa lutalica u noćnim satima sa drugih lokacija te molimo građane za saradnju i pozivamo da prijave ako uoče ove pojave.

Kako je okončan konkursni postupak za prijem dva komunalna redara uvjereni smo da će i njihov rad značajno uticati na unapređenja u uspostavljnju reda i sprječavanju nelegalnog odlaganja otpada i uništavanju urbanog mobilijara kao i uspostavljanju značajnijeg i boljeg održavanja javnih površina.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img