0.8 C
Travnik

Travnik dio programa „Sarajevo Hub and Spokes”

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U zgradi Općine Travnik danas je prezentiran inovativan program „Sarajevo Hub and Spokes” koji je pokrenula Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji s projektom Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini, koji implementira USAID (USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia and Herzegovina).

Sarajevo Hub and Spokes je program koji će povezati Kanton Sarajevo (Hub) s destinacijama, atrakcijama i turističkim iskustvima u neposrednoj blizini (Spokes).

Kao jedna od destinacija koje će biti uključene u ovaj program izabrana je i općina Travnik zbog niza atraktivnosti destinacije, turističkog potencijala i zanimljivih i posebnih turističkih ponuda, te je na tu temu održan sastanak fokus grupe koju su činili predstavnici Turističke zajednice SBK/KSB, Općine Travnik, JU Zavičajnog muzeja Travnik, JU Gradske biblioteke Travnik, turističkih agencija, smještajno-ugostiteljskih objekata, kao i turistički vodiči.

Travnik dio programa „Sarajevo Hub and Spokes”
Travnik dio programa „Sarajevo Hub and Spokes”

Cilj je unaprijediti turističku ponudu i obogatiti je novim sadržajima, povećati broj turističkih dolazaka i noćenja, te povećati turističku potrošnju i prihode od turizma.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima