11.8 C
Travnik

Travnička predstava “Međuprostor” gostuje u Bosanskom Petrovcu

U sklopu obilježavanja Mjeseca mira u Bosanskom Petrovcu, Međunarodna organizacija za migracije (IOM,) u saradnji sa Vijećem mladih Bosanskog Petrovca i Studio Teatar iz Zenice, dovodi Travničku predstavu „Međuprostor“.Nakon dužeg vremena, ovo je prva predstava u Bosanskom Petrovcu nakon duže vremena.

Predstava „Međuprostor“ je koprodukcija Studio Teatra, Centra za kulturu Travnik i Teatra mladih Travnik, a autorica iste je dramaturginja Emina Omerović koja je zajedno sa učesnicima projekta “Osjeti Teatar” iz Travnika osmislila i postavila predstavu u kojoj likovi govore svoje lične priče.

Predstava pokriva teme kao što su odrastanje u maloj zajednici i neke stigme povezane s njom, prevazilaženje podjela i diskriminacije te problem odlaska mladih. U predstavi igra šest mladih glumica i glumaca.

Poslije izvođenja predstave bit će održana panel diskusija gdje će mladi moći razgovarati sa glumicama i glumcima predstave kao i mladima iz GornjegVakufa/Uskoplja koji su uspješno pokrenuli Omladinski teatar u svojoj zajednici te su spremni dijeliti svoje primjere dobre prakse sa drugim mladim ljudima.

Predstava će biti izvedena u petak, 24.09.2021. u Domu kulture u Bosanskom Petrovcu sa početkom u 18:00h.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima