19.8 C
Travnik

Travničanin u spotu Crvene jabuke i Željka Samardžića

Sedmicu dana nakon objave novog spota i pjesme Crvene jabuke, Tvrđava, još jedna pjesma, tačnije duet, oduševili su publiku širom regije.

Željko Samardžić i Dražen Žerić Žera po prvi put su zajedno udružili glasove u pjesmi Aleje ljubavi. Već od najave njihove suradnje publika je s nestrpljenjem očekivala pjesmu autora Mirka Šenkovskog Geronima i Miroslava Stolice koji potpisuje aranžman ove pjesme.

Spot se snimao gotovo cijelo ljeto na području cijele regije, od Skoplja, preko Beograda, Sarajeva, Zagreba, Ljubljane i Podgorice do Skadarskog jezera i hrvatske obale te naravno Mostara, rodnog mjesta Dražena Žerića Žere i Željka Samaradžića koji je nedavno proslavio 65. rođendan.

Režiju spota potpisuje Haris Dubica, bosanski redatelj s adresom u Švicarskoj.

Spot je sniman tokom pandemije koronavirusa tako da je sama realizacija bila otežana, no ništa ih nije spriječilo da pređu 5 tisuća kilometara i snime materijal vrijedan jednog od najdugovječnijih bendova naših prostora, Crvene jabuke, te jednog od naših najboljih pjevača Željka Samardžića.

U spotu se, među ostalim, pojavljuje i Travničanin Sermed Maktouf. Pjesma i spot su vrijedni i slušanja i gledanja. Uživajte…

- Oglašavanje -

Možda vas zanima