Travničani 11. aprila biraju načelnika

Travničani će 11. aprila, na prijevremenim izborima za načelnika općine birati između dva kandidata iz dvije političke opcije Stranke demokratske akcije (SDA) i koalicije ” Naša travnička priča”.

Kandidat SDA je sada već penzionisani general prof. dr. Kenan Dautović koji je jednoglasno izabran za kandidaturu ispred ove stranke.

Predstavnik koalicije pod nazivom “Naša travnička priča”, koju čine Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda i Naša stranka je travnički advokat Haris Kaniža.

Građani kažu da od izbora ne očekuju ništa, njima je kažu sve to isto i apsolutno svejedno tko je načelnik…

O izborima se govorilo danas i nakon sjednice Vlade SBK. Premijer SBK i predsjednik OO SDA Travnik Tahir Lendo kazao je da su kako su i obećali građanima ponudili najboljeg kandidata.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ranije je zbog odluka CIK-a, odlučila izbore bojkotovati i neće ponuditi svog kandidata.

Podsjećamo, prijevremeni izbori za načelnika općine Travnik, raspisani su nakon smrti kandidata SDA sa najvećim brojem glasova na dan izbora. Na dan izbora 15. novembra kandidat SDA Mirsad Peco osvojio je 10.204 glasa. Na drugom mjestu bio je Goran Pejaković ispred Hrvatske demokratske zajednice BiH sa 6.597 glasova, a treći je bio Haris Kaniža ispred Naroda i pravde sa 3.177 glasova.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/932591834160476
- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima

spot_img